Atanasiu: Guvernul USL respectă ceea ce a promis

Înainte de intrarea sa la guvernare USL a promis că va repara nedreptăţile făcute de PDL românilor şi dovedeşte acum că îşi respectă cuvântul dat. Încă din primele sale zile de guvernare, Guvernul Ponta a luat unele măsuri, pentru îndreptarea greşelilor flagrante făcute de guvernarea Traian Băsescu-Boc-Ungureanu tuturor categoriilor sociale sau profesionale: salariaţi bugetari, întreprinzători privaţi, pensionari, mame, asistenţi sociali sau persoane cu dizabilităţi.

Astfel, Guvernul USL a început, încă din vară, restituirea sumelor reţinute abuziv pensionarilor de către guvernele PDL, precum şi reîntregirea salariilor bugetarilor, cu 8% din luna iunie, iar restul de 7,4% se vor aloca începând cu 1 decembrie a.c. De asemenea, Guvernul Ponta consideră că închiderea a peste 100 de spitale a fost una dintre cele mai proaste decizii luate de către PDL, care nu a avut nicidecum efectul invocat de domnul Boc şi ai săi miniştri, ci a reprezentat doar o altă măsură aberantă, care a pus în dificultate sute de mii de români cu probleme de sănătate! De aceea, noi am început redeschiderea spitalelor închise în mod iresponsabil de guvernările portocalii anterioare!

O altă promisiune a USL referitoare la sprijinirea mediului de afaceri a fost de asemenea demarată prin susţinerea unui set de măsuri economice, una dintre acestea fiind plata TVA la încasare pentru firmele cu cifră de afaceri mai mică de 500 mii euro.

Una dintre cele mai importante realizări ale Guvernului USL în domeniul economic este aceea că a îndeplinit angajamentul României privind consolidarea fiscală. Este o performanţă demnă de menţionat, dacă ţinem seama, pe de o parte, de evoluţia deficitului bugetar în ultimii ani, iar, pe de altă parte, de presiunile care existau asupra deficitului în luna mai, odată cu venirea la guvernare a USL.

Dar cea mai importantă ţintă a USL rămâne stoparea jafului incredibil din banii publici pe care la practicat atât PDL prin reprezentanţii săi, cât şi printr-o numeroasă clientelă afiliată acestuia!  Astfel Guvernul Ponta  a oprit deja derularea contractelor pe care le avea Hidroelectrica cu „băieţii deştepţi”, a salvat Poşta Română din situaţia critică în care o adusese guvernul Boc, a pus capăt alocărilor discreţionare de fonduri publice pe care miniştrii PDL le împărţeau exclusiv pe criterii politice.

Suntem de acord că suntem abia la începutul reparării dezastrului lăsat în urmă de PDL şi că mai sunt foarte multe  măsuri radicale de luat pentru a putea relansa într-adevăr economia şi pentru a le reda românilor complet speranţa că au dreptul la un trai decent, în propria lor ţară! Deocamdată este foarte important faptul că am reuşit să stopăm declinul economiei şi să închidem, rând pe rând, robinetele alimentării sifonărilor din banii publici!

Deputat PNL Alba,

Teodor Atanasiu

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18453 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

  1. Rstituirea sumelor catre pensionari si bugetari a fost impusa de o hotarare judecatoreasca nu de catre USL. Oricine ar fi guvernat era obligat a aplica hotararea judecatoreasca! Atanasiu incearca sa expuna ceva neadevarat ca fiind adevarat cu scopul obtinerii catevor voturi, asta-i inselaciune conform art 215 din codul penal! Atanasiu vorbeste ”liber” despre Hidroelectrica si baietii destepti, de ce oare nu vorbeste despre ”baietii destepti de la UM Cugir” care au pus pe butuci uzina, de ce? Atanasiu vorbeste de Roncea Radu, de ce nu vorbeste despre Nicusor? …pentru ca Roncea Radu livra motorina la UM Cugir si reusea sa incaseze fara a da comision cuiva? Pentru ca Roncea Radu a falimental cateva srl-uri amarate si dumnealui ditamai uzina? E o vorba:”Fereste-ma de tiganul boerit si de romanul CIOCOIT!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*