Astăzi: CSU Alba Iulia întâlnește pe ICIM Arad în Cupa României

csu vs piestanske cajky 39În primul meci din 2014, care contează pentru manșa tur a sferturilor Cupei României la baschet feminin, CSU Alba Iulia întâlnește marți, 7 ianuarie, cu începere de la ora 17:45, pe ICIM Arad. Meciul se anunță unul greu pentru universitare, având în vedere că întâlnesc deținătoarea titlului național și a CEWL, una din principalele contracandiate la titlu în România și o echipă neînvinsă în acest sezon competițional. Mai mult, arădencele au un avantaj moral în fața universitarelor, dat de faptul că au reușit să le învingă pe acestea chiar pe propriul teren de două ori, odată în etapa a III-a a campionatului românesc, cu scorul de 67-64, respectiv în etapa a III-a din Liga Europei Centrale, 75-72. Totuși, gazdele ar putea profita de avantajul propriului teren și de setea de revanșă pe care au acumulat-o după precedentele dueluri cu echipa campioană.

În ceea ce privește evoluția de până acum din Cupa României, dacă ICIM-ul a beneficiat de primul tur liber, CSU a trecut în urma unei duble manșe, ambele partide desfășurate la Alba Iulia, de Phoenix Galați. În cele două partide, tabela de marcaj a arătat astfel: 84-58 (28-14, 21-11, 22-10, 13-23), în partida tur, respectiv 55-87 (6-18, 10-32, 27-16, 12-21), în partida retur, ambele cu CSU învingătoare.

În întâlnirile directe, avantajul este clar de partea trupei din județul Arad, care conduce cu scorul de 11-1, reușind să câștige ultimele cinci partide față în față (două în acest sezon).

În ceea ce privește loturile de jucătoare, acestea sunt asemănătoare ca și componență, ambele trupe beneficiind de șase jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate. Astfel, la CSU evoluează patru americance, două sârboaice, patru jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 3 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, ICIM-ul are în componență cinci sportive din Statele Unite ale Americii, una din Serbia, două românce experimentate și mai multe baschetbaliste autohtone tinere. Acestea sunt conduse de pe bancă de portughezul Jose Araujo.

În meciul tur din Cupa României, antrenorul Miroslav Popov nu poate conta pe serviciile jucătoarelor americance Tiffany Brown și Breanna Salley, aflate în imposibilitatea de a ajunge în România din cauza nenumăratelor zboruri anulate în Statele Unite ale Americii cauzate de ninsoare.

Declarație Miroslav Popov: Suntem în acest moment într-o situație nu tocmai plăcută, dată de faptul că nu putem folosi două din jucătoarele de bază. Vom juca cu sportivele pe care le avem în acest moment, aceasta este situația, am adus la antrenament și două din junioare. Atmosfera la echipă este însă una pozitivă, vom lupta și sunt încrezător că putem să învingem Aradul aici, pe propriul teren.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24181 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*