Astăzi: Caravana Filmelor NexT poposește la Alba Iulia. Veți avea parte de filme scurte românești și seri disco

CARAVANA_NexT ALBA-IULIAVara aceasta filmele scurte se văd sub clar de lună. După opt ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT desfăşurate în Bucureşti, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum. De pe 8 până pe 23 august, caravana va fi prezentă în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale în opt oraşe din ţară.

Pe 10 şi 11 august, Caravana Filmelor NexT se opreşte în Alba Iulia, în Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina, pentru două seri de picnic şi cinema sub clar de lună, eveniment organizat ȋn parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT, producţii naţionale şi internaţionale, reunite în două programe speciale.

NexT Romanian ShortsDuminică, 10 august, începând cu ora 21.30, în Alba Iulia e seara filmului scurt românesc la NexT Romanian Shorts. O comedie molcomă (Şanţul), o poveste înduioşătoare despre taţi şi fii (Colivia), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste (Marilena de la P7), dueluri cu săbii ascuţite şi sânge ţâşnind în toate părţile ca-n filmele lui Tarantino (12 minute) şi ceva probleme de pe platoul de filmare (Şi băieţii câteodată), toate în cinci scurtmetraje româneşti “cu zvâc”, mai vechi şi mai noi.

NexT Disco NightLuni, 11 august, începând cu ora 21.30, în Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina e Disco Night. NexT Disco Night. În Outrageously Disco, o poveste de dragoste se naşte pe ringul de dans, în strălucirea şi pulsaţiile discotecii, în Moore Street Masala dragostea se înfiripă pe ritmuri bollywoodiene la supermaketul din colţ, iar în West Bank Story iubirea dintre un israelian şi o palestiniancă aduce, în sfârşit, pacea. Poveşti de dragoste înflăcărate şi nu numai în şapte musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, cu cântece de fredonat iar şi iar.

Intrarea este liberă în ambele seri de proiecţie.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Alba Iulia

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23584 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*