Asociația ”Sprijiniți copiii” din nou pe podium la Gala Societății Civile. Proiectul ”Complex de servicii integrate Pianu” a câștigat Secțiunea ”Educație, învățământ și cercetare”

asociatia sprijiniti copiiiCompetiția anuală „Gala Societății Civile” este cea mai importantă inițiativă dedicată activității sectorului asociativ din România. În acest an,  gala s-a aflat la ediția a –XV—a si  a avut 17 secțiuni la care au participat 166 de proiecte și programe finalizate până la  data de 31 decembrie 2016.

După o absență de 10 ani, ”Sprijiniți copiii” a revenit în competiția națională cu proiectul ”Complex de Servicii Integrate” Pianu  la Secțiunea Educație, Învățământ, Cercetare . ”Am  lipsit din competiție pentru că premiile obținute   la edițiile anterioare  erau  confirmări  suficiente ale lucrului bine făcut în domeniul social. Acum, trecând un deceniu  de la ultima participare și  sectorul asociativ dezvoltându-se foarte  mult, am considerat că a  venit vremea  să aflăm care este locul nostru la nivel național în domeniul educației  și am reușit și de această dată  să aducem în județul Alba  ”Oscarul ” Societății civile”  ne-a declarat  Maria Ilea, directorul asociației.

sprijiniti copiiiProiectul ”Complex de servicii integrate ”Pianu a fost inițiat de asociația noastră, iar beneficiarul de finanțare a fost Comuna Pianu, calitate care a implicat  responsabilități de management. Totodată, proiectul s-a bucurat de sprijinul a 10  școli din județul Alba și a  152 de voluntari.

Implementat timp de 23 de luni,  proiectul a  beneficiat de sprijinul financiar al Programului RO10 „Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și pentru promovarea incluziunii sociale”(CORAI), finanţat prin intermediul Granturilor SEE 2009-2014, Operator program Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Proiectul nostru a avut patru direcții  de implementare, respectiv : finalizarea Campusului școlar  Strungari; dezvoltarea unei Rețele de asistență sociala școlară;   formarea de specialiști în ocupații sociale și voluntari  pentru integrare socială;  conștientizarea  rolului și  a importanței educație în rândul părinților și a comunităților țintă. Am creat un mecanismul local  de intervenție  care  a contribuit  la transformarea unui sat izolat de munte într-o zonă prioritară pentru educație și a  susținut folosirea animației socio educative ca și mijloc de îmbunătățire a evoluției educaționale  în zece structuri școlare, dominant din mediul rural.

În timpul festivității de premiere desfășurată la Teatrul Național București, în semn de aprecierea pentru modul în care susține dezvoltarea educație și de recunoștință pentru că a fost singurul reprezentant al administrației publice locale la decernarea premiilor,  moderatorul evenimentului, jurnalistul Mircea Toma, a îngenuncheat în fața primarului Comunei Pianu,  Marin Ioan  Petruse ,  gest care spune multe  despre succesul parteneriatului nostru și a participării  la ediția din acest an a  Galei Societății Civile .

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 15626 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*