Asociația RYMA dă startul proiectului ÎMPREUNĂ DĂM VIAȚĂ SATULUI CORNA!

Proiectul ÎMPREUNĂ DĂM VIAȚĂ SATULUI CORNA! este continuarea firească a celor 3 tabere de restaurare a arhitecturii tradiționale desfășurate de Asociația RYMA între anii 2014-2016 în satul Corna, comuna Roșia Montană.
În anii precedenți s-a  restaurat împreună cu studenții și voluntarii din tabere o gospodărie miniera tradițională, Căminul Cultural și vechea grădiniță din sat, pe aceasta din urma transformand-o in Punct de Informare Turistica, urmând ca anul acesta să se amenajeze un spațiu de cazare cu o capacitate de 14 locuri în podul ei.

Între 2-14 august va avea loc a 4-a ediție a taberei de restaurare, în care avem 15 locuri pentru studenți și 5 locuri pentru voluntari. Vor fi cursuri practice despre varul în restaurare, tencuieli, dulgherie și restaurare lemn, amenajare peisagistică și confecționare mobilier pentru spațiul public din centrul satului. Pe partea de dezvoltare turistică, vom avea un curs teoretic despre turism ecologic, vom marca un traseu tematic și vom amplasa panouri informative la cele 3 tăuri (lacuri) din Satul Corna și vom dezvolta împreună site-ul www.satulcorna.ro în scopul de a atrage cât mai mulți vizitatori. La final de tabara vom organiza exopozitia „Subteranele Rosiei Montane”, care contine peste 70 de fotografii unicat cu minele nevizitabile din Rosia Montana si o serie de fotografii 3D impresionante pentru ochiul privitorului, realizate de speologii si fotografii cehi Ivan Rous si Jaroslav Sanda.

Proiectul este coordonat de arh. Cristina Candea, presedinta Asociatiei RYMA iar specialistul in restaurare lemn invitat in proiect, ca in fiecare an, este sculptorul ecuadorian Fidias Vasquez.
„Finantatorul principal al proiectului este Ordinul Arhitectilor din Romania, iar parteneri sunt CETM Albamont, Grupul Informativ „Trai cu Rost”, Primaria Comunei Rosia Montana  si speram sa angrenam in acest proiect si autoritatile judetene, pentru a reusi sa amplasam si pe drumurile de circulatie auto indicatoare cu Satul Corna pentru ghidajul turistilor si nu numai” – arh. Cristina Candea. Pana acum s-au alaturat proiectului sponsorii Husqvarna si Martini Pan.
 Firmele care doresc sa sponzorizeze proiectul pot face o donatie GRATUTA:  20% din impozitul pe profit datorat statului se poate directiona spre Asociatia RYMA fara nici un cost, conform legii sponsorizarii, pana la 30.06.2020, sau trimestrial. Sponsorizarile pot fi si in produse, hrana pentru participanti, materiale de constructie, unelte si consumabile pentru restaurare, mase plastice, instalatii electrice etc.Sponsorizarile se pot face in contul IBAN RO47BTRL00101205115138XX, deschis la Banca Transilvania, Alba Iulia.
Pentru mai multe informatii despre proiect,  accesati pagina 2-14 august 2020 – Tabăra de vară: Împreună dăm viață satului Corna!
tel 0744152748 – arhitect Cristina Candea, cordonator proiect
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21793 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*