Artistul albaiulian Silvan Stâncel își va lansa, în 21 martie, la Brașov, volumul de poezie „Incredibil.Iubesc”

silvan stancelArtistul Silvan Stâncel, câștigător a mai multor trofee de muzică și cunoscut publicului în special prin piesele originale din cadrul concertelor naționale și internaționale, a publicat în luna februarie a acestui an, prin LIBRIS Editorial, primul său volum de versuri intitulat „Incredibil. Iubesc”. Lansarea oficială va avea loc în data de 21 martie, ora 15.30, la Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov, organizat la Brașov Business Park.

Cartea conține peste 60 de poezii într-o formulă originală, având o calitate editorială de excepție.

„INCREDIBIL.IUBESC este capătul a 36 de ani de trăire, experiență și analiză personală asupra celei mai importante forțe care definește umanitatea… iubirea. Inițial nu mi-am propus să scriu într-un mod programat. Cartea s-a născut firesc, am simțit nevoia să spun anumite lucruri… și le-am spus cu responsabilitate, gândindu-mă mereu la public, la oameni, la intimitatea și initimitățile fiecăruia dintre noi. Anul trecut am postat on-line câteva poezii iar mesajele puternice de încurajare m-au făcut să mă gândesc serios la tipărire. Tot anul trecut propunerea de a publica, venită din partea LIBRIS Editorial, m-a determinat definitiv să-mi asum apariția volumului. Le mulțumesc pe această cale pentru întreg profesionalismul. Mulțumesc totodată celor care m-au încurajat, susținut și în mod special, în egală măsură, domnului Virgil Oniță, doamnei Dana Anghelescu, echipei LIBRIS Editorial, scriitorului și criticului literar Aurel Pantea, scriitorului Doru Munteanu, artistului Nicu Alifantis, doamnei Anca Iacob și tatălui meu!”, spune Silvan Stâncel.

APRECIERI CRITICE:

„Silvan Stâncel, cu această carte, dovedește că are energia proaspătă a căutării „tu”-ului, firește acest „tu” se adeverește a fi însăși feminitatea. Poemele lui Silvan sunt tot atîtea definiții ale unor realități emoționale în care răsar chipuri ale unui erotism subjugat, voluptuos, de o feminitate care, pe măsură ce se întrupează în poem, lasă să se întrevadă și chipul îndrăgostitului. Declicul liric al fiecărui poem din această carte este însuși rezultatul faptului de a iubi. Poemele lui Silvan Stâncel se situează, ca tonalitate, între elegie și romanță. Infatigabila cîntare a feminității conduce spiritul poetic și spre alte teritorii ale realului, oferind, uneori, cititorului imagini cu accente de verset. Îi dorim succes deplin poetului Silvan Stâncel.”, spune Aurel Pantea

„Silvan Stâncel e un nume în muzica folk, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Compozitor şi interpret, de o factură aparte, cu melodii, texte şi frazări inconfundabile, se individualizează în rândul cantautorilor genului. Am spus mereu că folkul este cea mai fericită simbioză între muzică şi poezie şi Silvan îmi confirmă părerea. Am sentimentul că versurile din această carte sunt scrise în metrica şi ritmul unor cântece numai de el ştiute, pe care, cu siguranţă, le vom auzi în spectacolele următoare. Silvan Stâncel ne oferă un ciclu poetic insolit, o expresie a sentimentului de dragoste, într-o alchimie, ce ne developează artistul complet, care slujeşte cu har, într-o caligrafie şi rostire proprie, poezia şi muzica.”, sunt cuvintele lui Doru Munteanu.

„Silvan. Stâncel.

Frumos joc de cuvinte au imaginat părinții tăi la venirea-ți pe lume, iar tu ai dus jocul mai departe, înrădăcinându-l adânc în copacii ce aveau să-ți devină guitară, drept sprijin întru cântec și poezie.

Dacă-ntr-o zi, între ape, mi-a fost dat să te cunosc și să mă las convins de cântecul tău, astăzi, într-o altă zi, mi-a fost dat a întâlni poezia cântecelor tale încă nescrise.

Cântărețul și poetul merg spre curtea Reginei Poezie, agățați de-o guitară, glăsuind împreună uitatele povești din îndepărtata Extramadura.

Astfel vin și spun.

Silvan, stă-n cel mai adânc ungher al credinței tale, tăria de a-ți duce jocul destinului mai departe. Nu-i nimic incredibil, crede-mă. Iubește și vei fi iubit!”, zice Nicu Alifantis.

„Volumul este expresia forței artistice a lui Silvan Stâncel, surprins într-o altă dimensiune creatoare, nu disjunctă de muzică, și anume, poezia. Deși nu reprezintă texte de melodii, aceste poezii au o muzicalitate și un ritm aparte, acela al inimii de îndrăgostit. Dragostea, ca o temă recurentă ce leagă ca un liant gândurile și simțirile așternute în acest volum, se relevă, într-o manieră intimă, în stări, forme, căutări și regăsiri. Este o dragoste contemporană, complicată, organică, profundă, bogată în sensuri dar care, decupată din concretul, atât cel cotidian, cât și cel trecut, recompune, ca un puzzle, piesele din sinele liric al poetului. Cele peste 60 de poezii au un melanj de duioșie și forță, de regret și optimism, de ludicitate și gravitate, de refuz și acceptare, trasând armonios coordonatele începutului maturizării artistice a lui Silvan, tocmai prin forța necontestată a iubirii. În anul 2013, Libris a produs albumul muzical “Blondă sau Brunetă”, al cantautorului Silvan Stâncel iar prin Libris Editorial, o editură care și-a propus să devină un partener de încredere pentru scriitorii de toate vârstele și toate generațiile și un proiect deschis și dinamic care să crească vizibilitatea și să valorifice talentele literare, s-a făcut pasul firesc pentru a întări apropierea publicului de una din vocile poetice contemporane.”, scrie Dana Anghelescu, Director Editorial

coperta silvan

Volumul va fi disponibil pe librăria online www.libris.ro începând cu data 1 martie 2015. Respect pentru oameni și cărți

DATE DESPRE AUTOR:

Silvan Stâncel (n. 2 iulie 1978) este absolvent de filologie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Limbi Străine, Secția germană-franceză. Primele versuri au fost scrise în perioada studenției, câștigând premii la mai multe concursuri literare. În calitate de traducător autorizat pe limbile germană și franceză, a tradus literatură de specialitate. Este totodată chitarist, compozitor, textier, interpret, câștigând cu propriile piese mai multe trofee la festivaluri naționale de muzică. Membru UCMR – ADA și CREDIDAM, fondator și organizator al taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP (www.tabarachitara.ro), desfășoară o bogată activitate concertistică în România, Franța, Germania, Italia, Anglia, Slovacia, fiind, totodată, membru în juriul mai multor festivaluri de muzică.

Despre Redacția ProAlba 32750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*