Artiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, alături de elevii unităților de învățământ din Alba Iulia, Petrești și Ciugud, cu ocazia săptămânii „Școala Altfel”

Mircea Trifu

augustin bena 2Sub egida „Să știi mai multe, să fi mai bun”, în perioada 18-22 aprilie 2016 se derulează în toate unitățile de învățământ din România proiectul „Școala Altfel”. Proiectul constă în derularea la nivelul fiecărei școli a unui orar special format numai din activități cu caracter informal și recreativ.

În urma unui protocol de colaborare încheiat la începutul lunii martie cu Inspectoratul Școlar județean Alba, în toată această perioadă artiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba vor fi alături de cadrele didactice și elevii unităților de învățământ din Alba Iulia, Petrești și Ciugud.

În cadrul activităților artiștii își propun să deruleze în școli activități interesante, interactive, în care atât eleviicât și profesorii  să-și valorizeze talentele, preocupările și competențele în domeniile muzicii și artelor vizuale. toți cei prezenți vor viziona mici momente artistice, vor cunoaște istoricul unor instrumente muzicale și istorioare mai puțin cunoscute din viața unor muzicieni și artiști plastici celebri și-și vor putea testa talentul cântând sau pozând ca model, în artele muzicale, vizuale sau meșteșugărești. Proiectul se va derula după următorul program:

Luni, 18 aprilie 2016

– începând cu ora 9 artiștii instrumentiști ai Cvartetului Augustin Bena vor fi prezenți la Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan” și la Școala „Avram Iancu” cu iar profesorii și cursanții serviciului „Școala de arte și meșteșuguri” se vor afla în mijlocul elevilor de la Colegiul Economic din Alba Iulia.

augustin bena 1Marți, 19 aprilie 2016

– la ora 10 activitățile se vor derula simultan la Școala „Ion Agârbiceanu,, unde vor fi prezenți artiștii instrumentiști de la Fanfara județului Alba, la Școala „Vasile Goldiș” unde se vor derula câteva ateliere creative în domeniul artelor vizuale, în mijlocul elevilor fiind prezenți profesorii și cursanții claselor de arte plastice, design vestimentar, artă foto și film și la Școala cu clasele I-VIII din Ciugud unde elevii îți vor testa aptitudinile în domeniul folclorului.

Miercuri, 20 aprilie 2016

la ora 8,30 Fanfara Județului Alba va fi alături de elevii din Petrești iar profesorii și cursanții din serviciul „Școala de arte și meșteșuguri” se vor afla la Școala „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia.

Joi, 21 aprilie 2016

– de la ora 10 artiștii instrumentiști de la fanfara și Ansamblul Folcloric al județului Alba, împreună cu Leontina Fărcaș și o grupul vocal „Muguri de Tezaur” se vor afla mijlocul elevilor de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia iar profesorii și cursanții serviciului, „Școala de arte și meșteșuguri”  vor derula activități la Școala nr. 2 din Alba Iulia.

Vineri, 22 aprilie 2016

– începând cu orele 11 se vor derula activități la Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia unde profesori și elevi vor face cunoștință cu meșteșugurile tradiționale în cadrul unor mini-ateliere de lucru ale meșterilor din cadrul Serviciului „Școala de arte și meșteșuguri” și vor putea asista la un moment folcloric pregătiti de Leontina Fărcaș și grupul „Muguri de Tezaur”.

Puțini își mai amintesc că acest proiect s-a derulat pentru prima data în județul Alba pe întinderea unei singure zile de Școală Altfel iar succesul lui a făcut ca în scurt timp să fie propus ministerului și aprobat ca proiect de nivel național.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22505 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*