Artişti din Alba prezenți la Expoziţia Internaţională de Mail-Art „Pământ-Apă-Foc” de la Chateau de Tronjoly, Gourin, Franţa

expozitie mail-art 02Zilele trecute a avut loc vernisajul Expoziţiei Internaţionale de Mail-art „PĂMÂNT-APĂ-FOC” la Chateau de Tronjoly, Gourin, Franţa. Gourin este situat în regiunea Bretagne, Departamentul Morbihan ,aproape dePont Aven, locul unde Gauguin a pictat şi a trăit.

Organizatoarea şi curatorul evenimentului, artista bulgară Temenuga Hristova, partener împreună cu asociația sa din Sumen, Bulgaria, a Fundaţiei Inter-Art Aiud, a participat atât la numeroase tabere de creaţie la Aiud, cât şi la importante expoziţii organizate de fundaţia aiudeană prin lume. Acţiunea a avut sprijinul Primăriei din Gourin şi Asociaţiei Culturale „Ciel Ouvert”.

202 artişti din 40 de ţări de pe 5 continente au participat la eveniment, dintre care 25 de artişti au reprezentat România, expozitie mail-art 11reprezentand al doilea grup ca număr după cei din Bulgaria. Judeţul nostru a avut bineînţeles o reprezentare semnificativă la eveniment prin Anca Sas, Elena Cristea (Alba Iulia), Andrei Bako, Zoltan Balog, Stefan Balog, Ioan Hădărig (Aiud). Cea mai tânără participantă în expoziţie a fost albaiulianca Anca Sas, care la numai 16 ani a lăsat o impresie deosebită. Ea a fost remarcată în mod special de Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, prezentă la vernisaj. „Felicitări pentru Anca Sas din Alba Iulia, România. Anca are 16 ani. Am fost atrasă de lucrarea sa fără să ştiu cine este sau ce vârstă are. Felicitări”, a scris Alteţa Sa Regală pe contul ei de Facebook.
Pe lista expozanţilor mai găsim numeroşi artişti, vechi colaboratori ai fundaţiei Inter-Art, care şi prin acest proiect deosebit au demonstrat solidaritate cu tânăra organizatoare şi au trimis lucrări. De altfel a fost prima expoziţie Mail Art în acea regiune din Franţa, şi a fost foarte apreciată de publicul numeros prezent la vernisaj.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22107 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*