Artiști ai Teatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia, alături de un copil din Blaj cu sindrom Down. Zbor, un moment artistic al sensibilității

darius veliceaTeatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia este alături de Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România – Filiala Blaj, ajutându-l pe Darius Velicea să construiască un moment artistic pentru a participa în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Flori de Speranță, în perioada 10 – 14 mai 2017, dedicat persoanelor cu Sindrom Down din România, organizat de Asociația Down C.E.R. Cluj-Napoca.

Alături de Darius, echipa teatrului este formată din Teodora Popa, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Ramona Mincu Benchea, Viorica Boda, Rareș Bogdan Porca și Piekny Ghiciuc, a construit momentul ZBOR, care va fi prezentat în cadrul festivalului, joi, 11 mai 2017, ora 18.00, la Cinematograful Mărăști din Cluj Napoca.

zbor darius velicea„Am fost bucuroși să îl ajutăm pe Darius folosind mijloace artistice specifice teatrului în această poveste emoționantă. Actorii teatrului de păpuși au lucrat în scenă alături de Darius cu multă afecțiune și sensibilitate, până la urmă teatrul este o terapie pentru toți. Faptul că Darius suferă de Sindromul Down nu a afectat deloc munca din cadrul momentului artistic, ba din contră, a adus foartă multă emoție și bună dispoziție. Am descoperit în cadrul acestui proiect un adolescent inteligent, creativ, ascultător și cu o dorință extraordinară de a face echipă cu cei implicați. Mulțumesc colegilor mei care au fost voluntari în proiect, Consiliului Județean Alba și SC. Livio Dario S.R.L, pentru că împreună am făcut posibilă prezența lui Darius în acest eveniment. Această întâmplare minunată a fost pentru noi toți o frumoasă lecție de viață”, a declarat Ioana Bogățan, managerul teatrului albaiulian.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29599 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*