Apusenii noștri găzduiesc, în județul Cluj, Smida Jazz Festival

smida jazz festivalNu doar în pitorescul nostru județ Alba au loc evenimente care, precum ale sale bogății naturale, ne taie răsuflarea. Una dintre aceste bogății naturale, Munții Apuseni, găzduiește, în județul Cluj, un festival internațional open-air dedicat, exclusiv, jazz-ului contemporan. Este vorba despre Smida Jazz Festival, Smida fiind numele satului, care face parte din celebra comună turistică Beliș, și care se află la 90 de kilometri de Cluj-Napoca, respectiv la aproape 180 de kilometri de Alba Iulia. Apropos, vă recomandăm drumul prin Cluj-Napoca și Huedin, întrucât este cel mai bun.

De ce vă scriem despre un festival din Cluj? Pentru că suntem ProAlba, dar suntem și pro cultură, precum și pentru că este un eveniment pe care vi-l recomandăm cu tot dragul, fiindcă am auzit de bine despre el, din partea câtorva albaiulieni care au fost la prima ediție. Aceasta a avut loc în 2016, a adunat aproximativ 3000 de festivalieri din toată țara, mai ales din Cluj, dar și din afară, și a beneficiat numai de feedback-uri pozitive. S-a desfășurat pe durata a două zile, pe parcursul cărora au fost organizate diverse activități de zi, ca tururi ghidate, jam sessions-uri, discuții libere cu autori veniți special din București ș.a. Pe scena splendid încadrată în peisajul Apusenilor au urcat nu mai puțin de nouă trupe: Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions – Suedia-Turcia, Studnitzky Quartett – Germania, Loop Doctors – Ungaria, Uptake Quartet – Franța, Sebastian Spanache Trio, Arcuș Trio, Exit Oz și Essential Notes – România.

Ediția de anul acesta, care se va petrece timp de trei zile, între 25 și 27 august, lasă să se prevadă, din informațiile făcute publice până acum de către organizatori, lucruri și mai bune. Cel mai bun dintre acestea este, desigur, line-up-ul: GoGo Penguin – Marea Britanie (pentru prima oară în România), Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz – Norvegia și Tingvall Trio – Germania, Eric Vloeimans’ Gatecrash (în premieră în România) – Olanda, The Kandinsky Effect (în premieră în România) – Franța, Sickpicnic – Ungaria, Iordache, JazzyBIT și Trompetre – România. Programul concertelor va fi următorul: vineri – JazzyBIT, The Kandinksy Effect și Tingvall Trio; sâmbătă – Trompetre, Sickpicnic, GoGo Penguin; duminică – Iordache, Eric Vloeimans’ Gatecrash, Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz.

Și programul activităților de zi va fi mai ofertant, iar de îmbunătățiri vor beneficia și parcarea, camping-ul, food court-ul, barurile și restul serviciilor, pentru că, da, organizatorii au în vedere toate aspectele pentru a vă face șederea cât mai plăcută. Pentru a rămâne în camping, este necesară achiziționarea unui abonament, care costă 35 de lei/persoană/3 nopți. Abonamentele la camping, cât și cele la festival, care au în prezent prețul de 99 de lei (valabil până în 20 august, după care va fi de 119 lei), precum și biletele pentru o zi (45 de lei) pot fi cumpărate on-line și off-line de la Eventbook, Eventim, Biletmaster și partenerii acestora. În speranța că v-am captat atenția, vă îndemnăm să vă planificați acolo și așa vacanța/concediul de vară și vă dăm întâlnire la Smida.

 

 

 

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19063 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*