Aproape 2000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din județul Alba au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat

Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.
În județul Alba au fost repartizați 1734 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 1118 candidați la filiera teoretică și 616 candidați la filiera tehnologică.
Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:
– 258 de elevi la specializări vocaţionale;
– 120 de elevi în învăţământul militar,din care 32 din județul Alba;
– 19 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă
– 5 elevi pe locurile speciale rezervate candidaților cu CES.
 8 candidați au fost admiși cu media generală 10 la următoarele unități de învățământ: COLEGIUL NATIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBES (3 elevi), COLEGIUL NATIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD (2 elevi) și COLEGIUL NATIONAL „HOREA CLOSCA SI CRISAN” ALBA IULIA (3 elevi).
Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
280 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal/nu au avut media necesară. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.
Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23626 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*