Aproape 100 de pietoni din Alba Iulia, amendați pentru traversare neregulamentară. 19 șoferi au rămas fără permise de conducere

trecere pietoniSiguranţa pietonilor, în atenţia poliţiştilor din Alba Iulia. În doar două zile, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au sancţionat 94 de pietoni care s-au angajat în traversări prin loc nepermis şi 19 şoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Acţiunile pentru combaterea indisciplinei pietonale continuă pe raza întregului judeţ.

În perioada 31 ianuarie -1 februarie 2017, Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Cu ocazia acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravențional 94 de pietoni care au nesocotit regulile privind circulaţia pe drumurile publice şi s-au angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis.

Totodată, poliţiştii au sancţionat 19 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni, faţă de care, complementar amenzii, a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Alţi 103 participanţi la traficul rutier au fost sancţionaţi contravenţional, pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 25.505 lei.

Pentru a evita accidentele rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă pietonilor:

  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23593 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*