Anunț important pentru locuitorii din Aiud, Teiuș și Ocna Mureș. Toate informațiile necesare pentru a beneficia fără întrerupere de serviciul de salubrizare

Începând cu data de 01 decembrie 2021, localitățile Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, precum și localitățile limitrofe, vor avea un nou operator de colectare și transport al deșeurilor municipale. În articolul următorul sunt prezentate toate informațiile necesare.

Grafic Colectare AIUD. Consultă documentul!

Grafic Colectare OCNA MURES. Consultă documentul!

Grafic Colectare TEIUS. Consultă documentul!

 1. Asigurați-vă că ați încheiat un contract cu noul operator – Asocierea RER Vest-RETIM!

În ultimele trei luni, echipele de contractare au vizitat din poartă în poartă toți clienții din cele trei orașe și au încheiat noile contracte de salubrizare. Cei care nu au fost găsiți la domiciliu, au avut la îndemână varianta de încheiere a contractului la punct fix sau prin intermediul aplicației online.

Situația la zi a contractelor încheiate si a pubelelor distribuite pentru persoanele fizice din cele trei localități:

Localitate Număr contracte încheiate Pubele distribuite
Aiud 4954 335
Teiuș 1658 97
Ocna Mureș 3852 2661

Toti utilizatorii care au semnat contracte de prestare a serviciilor de salubrizare vor intra in posesia pubelelor pana cel tarziu in 7 zile de la contract.

Dacă nu dețineți încă un contract de salubrizare, vă rugăm să îl încheiați de urgență astfel:

 • Accesați Contractarea online aici https://retim.ro/contract/contracteonline
 • Mergeți la punctele fixe de contractare:
 • Aiud – Strada Transilvania, nr. 63, orar Luni – Vineri 10.00-18.00, Sâmbătă 09.00 – 14.00.
 • Teiuș – Strada Decebal, Nr.42 (vis-a-vis de Școala Generală), orar Luni – Vineri 08.00-16.00, Sâmbătă și Duminică ÎNCHIS.

La Ocna Mureș dacă nu ați încheiat deja contractul de salubrizare, aveți ca opțiune doar contractarea online.

Rețineți! Încheierea contractului pentru colectarea deșeurilor este obligatorie pentru toate gospodăriile.

 1. Se distribuie containere sau pubele noi

În funcție de tipul locuinței:

 • La BLOCURI – din data de 23 noiembrie la Aiud, iar din 25 noiembrie la Teius, Asocierea RER Vest-RETIM a început dotarea cu containere negre dedicate deșeurilor reziduale și biodegradabile. Se vor înlocui progresiv containerele actuale, toate punctele de colectare de la blocuri urmând a fi dotate cu cel puțin un container de capacitate de 1100 litri de următoarele culori:
 • RECIPIENT VERDE: ambalaje din sticlă
 • RECIPIENT GALBEN: Ambalaje din metal si plastic (PET-uri și cutii de conserve)
 • RECIPIENT ALBASTRU: Hârtie și carton
 • RECIPIENT NEGRU: Orice deșeu menajer (resturi de la bucătărie) care rămâne după folosirea corectă a recipientelor colorate. Este interzisă depozitarea deșeurilor voluminoase, din construncții și vegetale.
 • La CASE – distribuirea pubelelor negre de 120 de litri destinate colectării deșeurilor reziduale și a celor biodegradabile a început  de azi.  Cetățenii    primesc în fața porții o europubelă neagră de 120 de litri, care are cip de identificare și un autocolant cu însemnele RER Vest. Aceasta trebuie luată și păstrată în curtea gospodăriei, fiind scoasă la stradă doar în ziua de colectare anunțată. REȚINEȚI! Livrarea unei pubele la adresă se face într-un termen de 7 zile de la încheierea contractului.
 • Locuitorii de la case vor primi odată cu pubela neagră și câte o rolă cu saci galbeni destinați colectării deșeurilor reciclabile – plastic, metal, hârtie și carton. O rolă conține 25 de saci, suficienți pentru un an de colectare. Sacul galben va fi colectat o dată la două săptămâni din fața porții. ATENȚIE! Vor fi colectați doar sacii galbeni RER Vest.
 1. Care este frecvența de colectare a deșeurilor

Frecvența de colectare a deșeurilor menajere depinde, la fel, de tipul de locuință.

AIUD

La BLOCURI

–          3 colectări deșeuri reziduale – containerul negru – în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI

–          3 colectări deșeuri reciclabile din plastic și metal – containerul galben – în zilele de MARȚI, JOI și SÂMBĂTĂ

–          3 colectări deșeuri reciclabile din hârtie și carton – containerul albastru – în zilele de MARȚI, JOI și SÂMBĂTĂ

OCNA MUREȘ

–          3 colectări deșeuri reziduale – containerul negru – în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI

–          3 colectări deșeuri reciclabile din plastic și metal – containerul galben – în zilele de MARȚI, JOI și SÂMBĂTĂ

–          3 colectări deșeuri reciclabile din hârtie și carton – containerul albastru – în zilele de MARȚI, JOI și SÂMBĂTĂ

TEIUȘ

 • 3 colectări deșeuri reziduale – containerul negru – în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI

–    1 colectare deșeuri reciclabile din plastic și metal – containerul galben – în ziua de VINERI

–   1 colectare deșeuri reciclabile din hârtie și carton – containerul albastru – în ziua de VINERI

În plus, o data la două săptâmâni în ziua de LUNI, la Aiud și Ocna Mureș se va goli containerul verde care conține ambalaje din sticlă, iar la Teiuș în ziua de VINERI.

La CASE – se vor realiza următoarele colectări:

 • 1 colectare SĂPTĂMÂNALĂ pubela neagră destinată deșeurilor reziduale și celor biodegradabile. Pubela se va ridica din fața porții.
 • 1 colectare LA DOUĂ SĂPTĂMÂNI sacul galben destinat deșeuri reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton. Sacul se va ridica din fața porții.

În plus, o data la două săptâmâni se va goli clopotul verde amplasat stradal care este destinat colectării ambalajelor din sticlă.

Graficele de colectare pentru zona de case din localitatile AIUD, TEIUȘ și OCNA MUREȘ sunt disponibile în atașamentele acestui comunicat și la următoarele link-uri https://rervest.ro/utile/zona-alba/  , www.retim.ro/Alba și pe pagina oficială de Facebook – Asocierea RER Vest-RETIM.

 1. Respectați colectarea separată a deșeurilor! Nu le amestecați și nu le depozitați în amestec!

În același timp, operatorul de salubrizare solicită tuturor cetățenilor să respecte regulile colectării separate a deșeurilor, acestea fiind o obligație legală, conform OUG 92/2021. Există câteva reguli simple, ușor de aplicat care sunt enumerate mai jos:

 • Ambalajele de STICLĂ se golesc de conținut și depozitează la CONTAINERELE VERZI
 • Ambalajele reciclabile din plastic și metal se clătesc, se pliază sau strivesc și se pun în RECIPIENTELE GALBENE – containere sau saci.
 • Deșeurile din hârtie și carton se pliază și depun doar la CONTAINERELE ALBASTRE (locuitorii de la bloc) sau în SACUL GALBEN (locuitorii de la case).
 • În RECIPIENTELE NEGRE se depozitează deșeuri reziduale (în amestec cu deșeuri biodegradabile)- practic, tot ce nu se poate recicla.

Ghidul complet al colectării separate poate fi vizualizat și/sau descărcat de pe site-ul https://rervest.ro/utile/zona-alba/  și www.retim.ro/Alba  .

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro  și sesizari.alba@rervest.ro sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 ,  de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

 

 

 

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 33598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*