Antrenorul echipei CSU Alba Iulia, Miroslav Popov, și jucătoarea Milica Deura în atenția Serviciului pentru Imigrări Alba. Le-a expirat timpul de ședere în România

miroslav popovMiercuri, 9 decembrie, Serviciul pentru Imigrări Alba a remis presei un comunicat în care se arată că două persoane de cetățenie sârbă, respectiv bosniacă, cu ședere ilegală au fost depistate în Alba. Totodată, în comunicat a fost precizat faptul că cetățenii străini au fost amendați, iar pe numele fiecăruia au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în cel mult 15 zile. În comunicat era vorba de antrenorul sârb al echipei de baschet feminin CSU Alba Iulia, Miroslav Popov și de jucătoarea bosniacă Milica Deura. La scurt timp după informațiile transmise de către Serviciul pentru Imigrări Alba, a sosit și o reacție din partea Clubului Sportiv Universitatea din Alba Iulia în care se arată că, atât antrenorul Miroslav Popov, cât și jucătoarea bosniacă „s-au prezentat de bună voie, în data de 9 decembrie 2014, la Biroul pentru Imigrări al Județului Alba”, unde „li s-a eliberat tot în decursul zilei de marți, 9 decembrie 2014, câte o adeverință prin care au dreptul de a rămâne pe teritoriul României până la data solicitată de aceștia.”. Vezi mai jos comunicatul remis presei de către CSU Alba Iulia:

„În urma informațiilor apărute în presă în legatură cu situația permiselor de ședere în România ale antrenorului Miroslav Popov și jucătoarei Milica Deura, Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia dorește să facă următoarele precizări: Antrenorul sârb al echipei CSU Alba Iulia, Miroslav Popov și jucătoarea bosniacă Milica Deura s-au prezentat de bună voie, în data de 9 decembrie 2014, la Biroul pentru Imigrări al Județului Alba, solicitând prelungirea dreptului de ședere pe milica deurateritoriul țării noastre până în data 15 decembrie, drept care a expirat în decursul săptămânii trecute. Cei doi nu s-au putut prezenta la Biroul pentru imigrări al Județului Alba la momentul respectiv, în urmă cu circa o săptămână, din cauza faptului că echipa de baschet CSU Alba Iulia se afla în deplasare la Galați, unde a avut de disputat o partidă de campionat, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Celor doi li s-a eliberat tot în decursul zilei de marți, 9 decembrie 2014, câte o adeverință prin care au dreptul de a rămâne pe teritoriul României până la data solicitată de aceștia. Menționăm de asemenea, că cele două persoane, mai sus menționate, având cetățenii din afara spațiului Uniunii Europene, sunt nevoite să se prezinte personal la Consulatul României din Serbia, respectiv Bosnia-Hertegovina, pentru a-și rezolva situația permiselor de ședere pe teritoriul României.”

Vă reamintim că echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia are un palmares bun, aflându-se în acest moment în Final Four-ul Cupei României 2014/2015, pe primul loc în Grupa A a Ligii Europei Centrale la baschet feminin 2014/2015 și pe locul trei în Liga Națională de Baschet feminin.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22039 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*