Andrei Istrățescu, învingător în proba de blitz a Openului Internațional de Șah al României. Evoluție bună și a albaiulianului Mihnea Costachi

Blitz 00 Istratescu vs TarlevDuminica dimineata Hotelul Transilvania din Alba Iulia a fost gazda probei de blitz a Openului International al Romaniei. Chiar daca o parte dintre jucatori a decis sa nu participe la aceasta proba, preferand sa se odihneasca, dupa ce sambata au avut programate doua runde, sau sa se pregateasca pentru runda de dupa-amiaza, valoarea turneului a fost un foarte ridicata in special datorita prezentei a 5 mari maestri international de calibru la start: Andrei Istratescu, Konstantin Tarlev, Vladislav Nevednichy, Szabo Gergely si Marius Manolache.

A fost un turneu extrem de disputat, cu multe surprize, asa cum se intampla de regula in proba de blitz, in care se joaca intr-un ritm foarte alert, jucatorii avand la dispozitie doar 3 minute pentru a efectua toate mutarile din partida, la care se adauga cate 2 secunde bonificatie dupa fiecare mutare efectuata.

Desi a pierdut neasteptat in primele runde impotriva campionului national de juniori sub 14 ani George Stoleriu, Andrei Istratescu (Franta) si-a revenit si s-a impus la final cu 6,5 puncte acumulate in 8 partide, la egalitate de puncte cu Konstantin Tarlev (Ucraina), dar avand avantajul victoriei obtinute asupra acestuia in confruntarea directa. Pe locul 3 s-a clasat Szabo Gergely (Romania) cu 5,5 puncte, acelasi numar de puncte dar coeficienti Bucholtz inferiori avandu-l si urmatorii clasati Vladislav Nevednichy, Adrian Secheres si Vladimir Danilov, ultimul nimeni altul decat secretarul general al Federatiei Romane de Sah, care a schimbat pentru cateva ore rolul de organizator cu cel de participant in turneul de blitz.

O evolutie foarte buna a avut si juniorul Mihnea Costachi, care desi a avut un traseu foarte dificil, a acumulat 5 victorii, pierzand insa 3 partide impotriva primilor 3 clasati. La festivitatea de premiere care va avea loc miercuri de la orele 14:00, simultan cu cea din turneul principal, Mihnea va primi premiul special pentru cel mai bine clasat jucator local. Alte premii speciale au fost obtinute de Rudolf Tirziman (Irlanda) – juniori 20 de ani, George Stoleriu – juniori 18 ani, George Ileana – juniori 16 ani, Mihnea Ognean – juniori 12 ani, Flavius Sida – copii 10 ani, Razvan Buzuriu – copii 8 ani, Flavia Sida – copii 6 ani, Emilia Coman – feminin,  Dan Samoil – veterani > 60 ani, Victor Moga – veternati >50 ani si Dan Ambru – jucatori cu rating <2000.

Turneul a fost arbitrat de Alin Campeanu (Romania) si Gabriel Mirza (Irlanda).

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22884 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*