Amenzi de peste 7.000 de lei pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public și tulburarea liniștii publice, în mai multe localități din Alba

Vineri în jurul orei 24.00 un grup de mai multe  persoane  care se afla  în fața unui bloc din Sebeș a atras atenția unui echipaj  de jandarmi aflat în zonă. Persoanele  cu vârste cuprinse între 27 și 42 de ani  se răcoreau cu câte o sticlă de băutură alcoolică, fapt pentru care au fost sancționate contravențional cu câte o amendă în valoare de 200 de lei, iar o altă persoană din grup a fost  sancționată cu suma de 600 de lei pentru consum de băuturi alcoolice și tulburarea liniștii publice, acesta ascultând muzică la intensitate mare.

Aceștia nu au fost singurii sancționați, în doar 3 zile jandarmii albaiulieni au fost nevoiți să aplice amenzi cuprinse între 200 și 1.500 de lei pentru consum de alcool  și tulburarea liniștii publice în localitățile Sebeș, Vinerea și Loman- comuna Săsciori.

Reamintim cetățenilor că, canicula nu este o justificare pentru a consuma băuturi alcoolice pe domeniul public, Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, prevede următoarele:

  • constituie contravenție „consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege. În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spaţii special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentaţie publică şi turism, cum sunt: restaurante, baruri şi discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani”
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22017 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*