Amenzi de peste 55.000 de lei în urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, organizată de polițiștii din Alba

politie rutoeraPoliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat miercuri, 10 iunie 2015, pentru combaterea excesului de viteză. 239 de şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză. 6 s-au ales cu dosare penale, iar faţă de 5 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere.

La data de 10 iunie 2015, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop impunerea unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi în mod deosebit în rândul conducătorilor de autovehicule care nu respectă limita legală de viteză. Poliţiştii de la rutieră au fost sprijiniţi de poliţişti de ordine publică cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 320 de conducător auto din care 239 pentru viteză excesivă.

Totodată, poliţiştii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier şi au reţinut 5 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 57.935 lei.

Exemplu: La ora 08.10, poliţiştii din Cenade l-au depistat pe R.E., de 52 de ani, din Cenade, în timp ce, fără a poseda permis de conducere, conducea pe strada Principală din comună, un tractor neînmatriculat.

Faţă de R.E. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat”.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator de accidente rutiere în România.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21796 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*