Amenzi de peste 330.000 de lei, carne, alcool și bunuri confiscate în urma unor controale ale poliției în piețe și la comercianți din Alba

Acţiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare continuă în judeţul Alba. Sunt în derulare acţiuni de control în pieţe şi la comercianţi. Până în prezent au fost confiscate produse alimentare, alcool şi alte bunuri, în valoare de 16.066 lei şi au fost aplicate 1.471 de sancţiuni contravenţionale, din care 129 pentru fapte de natură economică.

Premergător Sărbătorilor Pascale, Poliţia Română desfășoară acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare.

În perioada 14 – 26 aprilie 2016, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti de ordine publică, rutieră şi transporturi, împreună cu specialişti ANSVA şi ANPC au organizat 17 acţiuni de control ce au avut ca scop prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite.

Cu ocazia acestor acţiuni au fost constatate 34 de infracţiuni, din care 3 de evaziune fiscală şi au fost aplicate 1.471 de sancţiuni contravenționale, din care 129 pentru fapte de natură economică.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 331.710 lei.

În urma controalelor efectuate au fost confiscate 246 de kilograme de carne şi produse din carne, 194 de litri de alcool şi alte bunuri comercializate ilegal. Valoarea totală a confiscărilor este de 16.066 lei.

Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba, pentru protejarea populaţiei împotriva actelor comerciale ilicite şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare continuă. Sunt vizate locurile de comercializare a produselor alimentare precum şi pieţele special amenajate pentru comercializarea mieilor.

La controale participă, alături de polițiști, specialiști din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20278 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*