Amenajări interioare. Sfaturi de la profesionişti

Este normal să ne dorim o casă confortabilă, amenajată cu gust şi în care să se simtă mâna unui decorator profesionist. Cum putem avea aşa ceva? E foarte simplu: angajaţi o firmă de decoraţiuni interioare. Rezultatele sunt excelente, dar şi preţul va fi pe măsură, motiv pentru care majoritatea dintre noi nu ne permitem. Aşadar, cum putem să obţinem asta fără să apelăm la serviciile unei firme specializate? Putem să cumpărăm reviste şi cărţi de amenajări interioare. În ele putem găsi sute de imagini, cu explicaţii alăturate. Dar conţin oare aceste cărţi sfaturi practice despre cum să ne decorăm încăperea, sau doar indicii despre cum au fost decorate încăperile respective şi în rest numai poze frumoase? Iată o listă cu sfaturi, publicate de incasa.ro pe care ar trebui să le urmaţi când doriţi să vă decoraţi sau redecorati o încăpere:

Cumpăraţi întotdeauna cele mai bune obiecte, în limita bugetului. Uneori se poate întâmpla să găsiţi în magazine un obiect (fie el de mobilier sau un accesoriu) care să se încadreze în bugetul pus la dispoziţie, dar care să fie prost realizat. Oare cât va dura până când va trebui să îl înlocuiţi? Nu uitaţi că aceasta este o investiţie… nu are rost să înlocuiţi piesele în fiecare an, numai din cauză că nu au fost bine fabricate.

Stabiliţi definitiv cum doriţi să arate camera, înainte de a pleca la cumpărături. Ce stil doriţi să abordaţi? Gândiţi-vă cât timp petreceţi pe zi, în casă, şi ce activităţi desfăşuraţi în anumite ocazii. Sunteţi o persoană sociabilă care organizează multe petreceri mari, sau preferaţi să vă distraţi într-un grup mai mic? Informaţiile de acest gen sunt absolut necesare pentru a şti, în final, cum să vă amenajti locuinţa.
Alocaţi o sumă, un buget destinat reamenajării, pentru întreg proiectul, sau, cel mai bine, pentru fiecare cameră în parte. În ideea că nu îl veţi depăşi, stabilirea unui buget la început vă fereşte de cheltuielile în exces. De altfel, dacă apelaţi la decoratori profesionişti, veţi vedea că proiectul nu este acceptat sau început, dacă nu le oferiţi de la început o sumă în care să se încadreze.

Costul amenajării casei poate foarte uşor să depăşească bugetul prestabilit datorită problemelor legate de instalaţia sanitară, electrică sau de structură, care nu se observă decât la începutul lucrărilor efective. Prin urmare, este bine să aveţi un buget de rezervă, pentru situaţiile de acest gen.
Faceţi o schiţă cu planul casei pentru a avea o reprezentare vizuală a fiecărei camere. Designerii fac acelaşi lucru când încep să schiţeze pe hârtie modul în care va arăta camera. Planul vă va scuti de efortul de a muta de colo-colo moblierul; tăiaţi din hârtie forme geometrice la scara care să reprezinte mobila şi aranjaţi-o pe schema desenată.

Realizaţi o schemă coloristică. Designerii fac la fel. Odată ce aţi cumpărat mobilierul (sau poate îl aveaţi deja), gândiţi-vă cu ce culori se armonizează şi porniţi de aici ca să stabiliţi o schemă coloristică.
Apelaţi la diferite texturi, precum lemn, materiale textile şi metale, pentru a face interiorul mai interesant. Aşezaţi alături pielea cu satinul, rafia cu metalul, etc.

Nu lăsaţi pe nimeni să vă influenţeze când vine vorba de alegerea culorii, materialelor sau modelelor. Dacă nu sunteţi 100% sigur/ă că vă plac, atunci nu le acceptaţi. Nu vă lăsaţi convins/ă de reviste, ci gândiţi-vă bine înainte de a cumpăra ceva. Preferabil, e bine să ”stati departe” de tendinţele de moment; acestea se schimbă la fel de repede ca modă şi vă veţi trezi că trebuie să cheltuiţi iar  pentru a vă încadra în noile tendinţe.
Idei pentru decorarea camerei puteţi găsi în reviste, cărţi sau site-uri web. Alegeţi materiale şi mobilă de aceleaşi culori şi accesorii decorative asemănătoare.
Nu uitaţi de detalii, pentru că ele sunt printre cele mai importante aspecte ale unei încăperi. Gresia, faianța parchetul, obiectele sanitare de calitate  împreuna cu elementele care le accesorizează pot face, de fiecare dată, diferența între o încapere banală și una splendidă.

Pentru unele dintre cele mai bune soluții in domeniul construcțiilor, amenajărilor interioare si finisajelor, puteți apela, in Alba Iulia, la depozitul Oancea, amplasat pe Bulevardul Incoronarii 9. Fondată in 1991, compania va ofera un raport calitate-pret, excelent!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23584 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*