Ambasadorul Republicii Federale Germania în România s-a aflat în vizită oficială la Alba Iulia

Excelenta Sa, dl. Cord Meier-Klodt – Ambasadorul Republicii Federale Germania în România s-a aflat, marți, în vizită oficială la Alba Iulia. Ambasadorul Germaniei a discutat cu oficialitățile locale și județene despre proiectele investiționale cu capital german din județul Alba, posibilitatea extinderii acestora, dar și despre identificarea unei abordări comune care să determine o mai bună relaționare cu piața muncii. Vizita la Alba Iulia a curpins întrevederi cu viceprimarul municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, prefectul județului Alba, Danut Halali și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Un punct important pe agenda discuțiilor a vizat inițierea unor demersuri prin care învățământul dual/profesional să fie tratat cu mai multă responsabilitate și interes. Diplomatul s-a arătat interesat de măsuri suplimentare care ar putea crește interesul potențialilor angajați pentru industriile reprezentate de investițiile germane.

”Cred că este unul dintre ambasadorii cu preocupările cele mai apropiate de tipologia problemelor cu care se confruntă România în relația cu investitori străini. Evident, este un interes major pentru ca lucrurile să evolueze în toate aspectele colaborării româno-germane. Pornind de la înemnata moștenire comună rezultată dintr-o coabitare istorică, până la observația că Germania reprezintă partenerul cel mai important din schimburile comerciale, atât zonal, cât și național. Înțelegem toți că în Germania practica bate teoria, dar principiul interesului comun pleacă de la a evalua împreună ce ne lipsește și cum putem schimba asta. Din fericire, aici suntem aproape de a obține mai multe avantaje garantate de seriozitate și reciprocitate. Mai ales acum, când autostrada va permite mai multă flexibilitate. Mai sunt lucruri care țin de disponibilitatea și interesul celor din București, pentru a recâștiga cu adevărat forța de muncă risipită în toată lumea.” A precizat Voicu Paul, viceprimarul din Alba Iulia.

Excelenta Sa, dl. Cord Meier-Klodt s-a arătat profund încântat de parteneriatul pe care regiunea îl are cu landul Brandenburg și a lansat autorităților locale invitația de a participa la un summit organizat de Ambasada Germaniei și camerele de comerț, în octombrie, la București.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18658 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*