ALS România, nevoită să concedieze până la 60% din angajați dacă proiectul minier Roșia Montană este respins

als romaniaLaboratorul ALS România din Gura Roșiei, comuna Roșia Montană, județul Alba, realizează analize fizico- chimice, cu precădere pentru industria minieră. Cu 33,5 milioane de lei cifră de afaceri în 2012, ALS România este una din primele cinci companii din județul Alba. La nivel global, ALS activează în 55 de țări de pe 6 continente și are peste 13.000 de angajați

ALS România, una dintre primele cinci companii din județul Alba, anunță o posibilă reducere de personal cu până la 60%, în cazul în care proiectul minier Roșia Montană va fi respins de către Parlament.

Privim cu îngrijorare evoluția proiectului minier Roșia Montană și deciziile pur politice care se iau în momentul de față. Activitatea noastră depinde de activitatea minieră, iar investițiile noastre – atât finaciare, cât și în resursele umane – au vizat potențialul și beneficiile pe care la poate aduce un proiect minier de anvergura celui de la Roșia Montană. În cazul în care proiectul va fi respins, suntem nevoiți să ne concentram investițiile și activitatea în țările cu o activitate minieră activă”, a declarat Francisc Hidi, managerul ALS România.

În 2012, ALS România a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 33,5 milioane de lei, ceea ce îl situează în topul primelor cinci companii din județul Alba. ALS este un investitor important în zona Roșia Montană, unde șomajul depășește 60%. În 2012 compania a plătit la bugetul de stat peste 2,8 milioane de lei, iar la bugetul asigurărilor sociale – peste 1,3 milioane de lei.

„ALS a oferit la Gura Roșiei, începând cu 2006, servicii de înaltă calitate, extrem de apreciate la nivel internațional. O blocare a industriei miniere din această zonă ar duce la creșterea îngrijorătoare a șomajului și nu credem că locuitorii fără un loc de muncă pot duce o viață decentă din ecoturism, așa cum se sugerează, pentru că este cel mult o activitate sezonieră redusă în această zonă izolată. Constatăm cu tristețe că decidenți din România nu au încredere că mineritul poate reprezenta industria de succes care este în prezent în alte țări europene, cum ar fi Suedia, Finlanda, Spania, Portugalia și Irlanda”, a completat Francisc Hidi.

ALS România este un laborator de analize fizico-chimice specializat în prepararea și analiza probelor geologice pentru industria minieră. Laboratorul din Gura Roșiei face parte din familia ALS Minerals, liderul mondial în servicii integrate de analize pentru industria minieră, cu operațiuni în peste 350 de unități, din 55 de țări de pe șase continente. Zilnic, aici se primesc probe de la laboratoarele de preparare din Europa: Spania, Turcia, Suedia, Finlanda, toate țări cu activitate minieră susținută.

ALS România are în prezent 75 de angajați în România, iar la nivel global grupul ALS are peste 13.000 de angajați.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21786 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*