Alin Popa, PNȚCD: ”Ne conduc si ne-au condus adeptii geometriei neeuclidiene!”

În geometria neeuclidiană hiperbolică numită de obicei geometria lui Lobacevski, printr-un punct dat se pot duce cel puțin două drepte paralele la o dreaptă dată. În geometria neeuclidiană eliptică nu există drepte paralele. Ca drept consecinta „doua drepte paralele, ori cat ar fi ele de paralele, se intalnesc din cand in cand, ca sa zic asa”.

Asa si cu guvernele ce ne-au aburit si ne-au condus in acesti zeci de ani. Striga cand nu le convine ca sunt deranjati mai ales de puterea judecatoreasca si de opinia publica, ca exista „stat paralel”. Dar fiecare din aceste grupuri aflate la putere la un moment dat, se intalnesc (adica interactioneaza) cu acest asa zis stat paralel. Care de fapt nu este decat fata nevazuta a iceberg-ului institutional, adica acea fata care „face si desface potlogariile” printr-o lupta la baioneta a grupurilor de interese stapanitoare.

Faptul ca s-a inventat acest termen de „paralelism”, este dat sa ne sugereze de cel ce il invoca ca el nu are nici o tangenta cu grupul „paralel” care este „mama tuturor relelor” si ca tabara care invoca paralelismul este o zana suava care vrea sa conduca pentru bunastarea poporului dar nu este lasata de nemernicii „paralelisti”.  Invocarea termenului de „paralel” vrea sa ne sugereze ca ei nu au cum sa interactioneze cu ailalti, sunt paraleli.

Si cand colo toti sunt niste „neeuclidieni”. Se intersecteaza toti cu toti pentru interese de putere si bani. Paralelismul euclidian este pentru popor. Ei sunt neeuclidieni.

Alin Popa, PNȚCD

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16880 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*