Alin Jorja, de la Garda de Intervenție Sebeș, a fost desemnat pompierul anului în România!

Mircea Trifu

“Alin era ieri la Sibiu, la un curs de perfecționare pentru acordarea primului ajutor. Pe la prânz a primit un telefon.

– Bună ziua! Alin, știm că ești la Sibiu, dar te rugăm ca mâine să vii la București.

– S-a întâmplat ceva?

– Da! Mâine este ziua noastră, a pompierilor, iar tu ai fost desemnat pompierul anului!

– Dar de ce eu? Nu am făcut nimic deosebit.

– Alin, o fetiță trăiește acum datorită ție. Cu toții știm că ți-ai pus viața în pericol pentru a o salva. Și mai știm că ea este una dintre zecile de persoane pe care tu și colegii tăi de la Sebeș le-ați salvat în cei 10 ani de când sunteți pompieri. Acest lucru ne face să fim mândri de voi și de aceea te rugăm să fii lângă noi la sărbătorirea Zilei Pompierilor.

Astăzi, Alin a primit onorul tuturor colegilor și nu numai. Cu toții i-au mulțumit și l-au felicitat pentru gestul pe care l-a făcut pe 25 iunie, atunci când a salvat de la înec o fetiță luată de o viitură puternică. Deși curenții erau foarte mari, iar apa foarte rece, fiind zonă de munte, și cu un nivel ajuns rapid la peste doi metri adâncime, Alin nu a ezitat și s-a aruncat în vâltoare. Pentru că asta face un adevărat salvator. Își pune viața în pericol pentru a salva o altă viață!

Tată a doi copii, cu o carieră ireproșabilă și de o modestie remarcabilă, acesta a spus că el și-a făcut doar datoria.

„-Adevăratul erou este copilul care ne-a anunțat că fetița este surprinsă de viitură în mijlocul râului. Menirea mea și a colegilor mei era de a o salva. De aceea ne-am făcut pompieri!”

Îți mulțumim, Alin Jorja, iar prin tine transmitem astăzi, de Ziua Pompierilor din România, mulțumirile noastre tuturor salvatorilor pentru ceea ce fac în fiecare zi!

LA MULȚI ANI, POMPIERI… LA MULȚI ANI, SALVATORI… LA MULȚI ANI, OAMENI DE ONOARE!

Să fiți mereu ocrotiți și să vă întoarceți cu bine și cu echipajul complet din misiuni! Cu respect și admirație!”, notează pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22510 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*