Alin Ignat: Am votat astăzi, în Camera Deputaților, Legea offshore, proiect depus de premierul Nicolae Ciucă și ministrul energiei, Virgil Popescu și adoptat cu largă majoritate!

Prin acest proiect, care a fost o prioritate constantă pentru PNL, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, va produce mai mult decât va consuma și va deveni un furnizor de securitate energetică regională.

Legea deblochează investițiile din Marea Neagră și asigură mediului de afaceri din domeniu stabilitate și predictibilitate legislativă. Investitorii aveau nevoie de un cadru fiscal mai prietenos.

Legea offshore stabilește un regim fiscal competitiv, veniturile fiind împărțite în proporție de 60% – statul român și 40% – investitorul. Același cadru fiscal va fi și pentru investițiile onshore de adâncime. Este vorba aici în special de cel mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (jud. Buzău), unde exploatarea va începe în 2024. Prin întârzierea adoptării acestui proiect, în anii care au trecut, nu s-a întâmplat altceva decât ca dependența României față de gazul rusesc să persiste din 2018, până în prezent.

Alin Ignat, deputat PNL de Alba

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29599 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*