Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL România: “Mesajul Președintelui Iohannis e limpede. Generația noastră este cea care poate readuce entuziasmul și speranța în politică și în societate!”

Weekend-ul trecut a avut loc, la Venus, Școala de Vară a Tineretului Național Liberal. Evenimentul a reunit peste 1000 de tineri din liberali din întreaga țară și a constat în cursuri de formare politică, dar și în întâlniri și dezbateri cu președintele PNL, domnul Ludovic Orban, și membri din conducerea partidului. Delegația TNL Alba a fost una din cele mai numeroase din țară, fiind formată din 40 de tineri.  Personal, am fost onorat să fac parte din echipa de organizare a evenimentului și cred că am reușit ca și în acest an să ducem “Școala de Vară” a TNL la cel mai înalt nivel. Cel mai important moment al Școlii “Generația Altfel” a fost vizita Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, care a urcat pe scenă spunându-ne că organizația de tineret a PNL de astăzi este cea mai tare din câte a cunoscut până în prezent. “Rezultatul PNL la europarlamentare și la referendum nu ar fi fost același fără implicarea voastră. Acest lucru este foarte clar! Voi sunteți generația care poate readuce entuziasmul, speranța și optimismul în politica și în societatea românească. Sunt încrezător în destinul României pentru că văd aici, împreună cu mine, viitori primari, actuali și viitori parlamentari și, cu siguranță, viitori miniștri. Auzim adesea vorbindu-se despre lipsa de potențial sau lipsa de capital uman performant în pepinierele partidelor politice românești. Este argumentul invocat frecvent de acei reprezentanți ai clasei politice care refuză să facă pasul înapoi, pentru a permite tinerilor să vină în față cu idei noi, cu idei care revigorează spațiul politic. Țara noastră are mare nevoie de tineri în mediul privat, în administrația locală, în administrația centrală, în politică în general.” a declarat Președintele României.

Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a început discursul spunându-ne că uitându-se la tinerii liberali, poate afirma cu mâna pe inimă ca viitorul arată bine.

“Atunci când viitorul arată bine pentru PNL, viitorul arată bine pentru România. Vă mulțumesc pentru efortul pe care l-ați depus în campania de la europarlamentare, asigurând, alături de toți colegii, victoria PNL. Vă mulțumesc pentru implicarea în prima linie, în campania de strângere de semnături pentru susținerea Președintelui Klaus Iohannis și sunt convins că vom depăși 2.000.000 de semnături, în timp ce alții se laudă că au strâns 200.000 de semnături.” a declarat președintele PNL.

Mara Mareș, președintele TNL, a deschis evenimentul afirmând că tinerii sunt o voce care se face auzită și nu se lasă ignorată. “Am fost în prima linie a campaniei, la europarlamentare și referendum, suntem în prima linie a campaniei la alegerile prezidențiale și vom fi, cu siguranță, în prima linie a campaniei, la locale și parlamentare, inclusiv din postura de candidați. Să fii nou nu este de ajuns, așa cum nici să fii tânăr nu este de ajuns, dar ce este cu adevărat necesar este să fii altfel, altfel decât clasa politică aflată la guvernare astăzi, în România. Vă spun clar și răspicat, dragii mei, că noi, generația altfel, vom face România normală! Avem o voce, avem energie, avem determinare, tenacitate, așa că să le folosim, dragii mei. Să candidăm pentru poziții de consilieri locali și județeni, pentru primării, să candidăm pentru locuri de parlamentari, să ne cerem drepturile fără să fim sfioși. Dragi colegi, să fim chiar și incomozi atunci când ceea ce gândim, spunem și facem se bazează pe principii sănătoase și morale. Să nu lăsăm pe nimeni să ne spună să fim cuminți.” a declarat Mara Mareș.

În perioada următoare, TNL se va implica total în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, iar tinerii liberali vor continua formarea și pregătirea politică pentru a candida cu succes la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL România

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21813 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*