Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL România: “Bătălia socialiștilor: PSD-ALDE vs. Mediul de afaceri.”

Guvernul PSD-ALDE atacă din nou mediul de afaceri, grăbind nejustificat creșterea salariului minim la 2050 lei, începând cu 1 noiembrie.

După revoluția fiscală și transferul contribuțiilor, măsuri care au redus dramatic bugetele administrațiilor locale și au destabilizat mediul de business din România, guvernanții continuă să lovească motorul economiei românești printr-o nouă inițiativă anunțată cu mai puțin de două săptămâni înainte de intrarea în vigoare.

Rezultatele majorării salariului minim vor fi dintre cele mai negative și vor fi suportate exclusiv de către firmele din România deja greu încercate de lipsa totală de predictibilitate a legislației fiscale și a muncii, dar aceasta e o realitate de care nu mai suntem străini.

Ceea ce nu se spune despre efectele acestei măsuri și ale creșterii continue a salariului minim, fără o analiză reală, este că una din consecințe o reprezintă mutarea întregii grile de salarizare dintr-o companie. Acest lucru se va întâmpla în momentul în care toți salariații vor solicita majorări, constatând că veniturile celor cu salariu minim se apropie de ale lor.

Mai mult, noua așezare fiscală va duce inevitabil la pierderea locurilor de muncă în zonele în care angajatorii nu mai pot susține același număr de angajați, optând pentru împărțirea aceluiași volum de muncă unui personal restructurat.

Alte companii, care deja au apelat la munca la negru, vor fi încurajate să o facă în continuare, văzând în asta singura soluție de a rămâne pe piață.

Foarte simplu și clar spus, creșterea artificială a salariului minim este o nouă măsură al cărei singur scop este creșterea veniturilor la bugetul de stat, și de această dată pe spatele celor din mediul de afaceri și din resursele generate tot mai greu de către aceștia.

Din păcate, PSD nu va înțelege niciodată că o economie puternică se bazează pe stimularea antreprenorilor și sub nicio formă pe împovărarea lor!

Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL România

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21472 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*