Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL: “Propunerea mea, prin care plata indemnizației pentru concediile medicale trece integral în sarcina statului, a fost adoptată tacit de Senat!”

În urmă cu câteva luni, am formulat o propunere legislativă prin care angajatorii să nu mai fie nevoiți să suporte plata indemnizației pentru primele 5 zile de concediu medical al angajaților.

Rațiunea inițiativei preluată și depusă de colegii mei, deputații Mara Mareș și Robert Sighiartău, a fost eliminarea dublei impuneri pentru angajatorii din România care astăzi sunt nevoiți să plătească și contribuții la Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) și indemnizația pentru primele 5 zile de concediu medical al angajaților.

Proiectul nostru, adoptat tacit de Senat, prevede trecerea integrală a plății indemnizației pentru concediile medicale în sarcina statului, așa cum este normal, mai exact, din contribuția pe care angajatorii o plătesc deja pentru acestea la FNUASS.

Inițiativa legislativă va merge la Camera Deputaților, for decizional în materie, unde am convingerea că va fi adoptată și va deveni lege.

Mă bucur că s-a făcut un prim pas pentru normalizarea cadrului legislativ în care mediul privat își desfășoară activitatea și astfel, vom putea ușura povara pe care statul o pune astăzi pe umerii antreprenorilor.

Alin Ignat, prim-vicepreședinte TNL România

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29599 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*