Alin Ignat, PNL: “Un consilier local speriat de tehnologie.”

La ședința extraordinară a Consiliului Local Alba Iulia, din 8 ianuarie, primarul Mircea Hava a anunțat achiziționarea de către primărie a unor tablete care să eficientizeze activitatea consilierilor locali, atunci când vine vorba de studierea documentației pentru ședințe.

Sigur că la acel moment independentul Mircea Trifu nu a avut vreo reacție, alegând să își arate nemulțumirea indirect, în presă, asemănând neelegant consilierii locali cu oile, iar tabletele cu crotaliile ce se pun la urechile acestora.

Întâi de toate, cred că e important să lămurim faptul că, aproape întotdeauna, materialele pe care consilierii locali le primesc pentru o ședință presupun utilizarea unui top de hârtie A4 pentru fiecare consilier în parte, plus cheltuielile aferente tipăririi. Astfel, pentru fiecare ședință sunt tipărite aproximativ 10.000 de coli de hârtie cu costuri totale de aproape 2500 de lei. La un calcul simplu putem observa că investiția pentru achiziționarea tabletelor, care se ridică la suma de 74.000 de lei, se recuperează din eliminarea consumurilor cu varianta tipărită a documentației, în doi ani și jumătate. În altă ordine de idei, trebuie să fim conștienți și de reducerea considerabilă a impactului negativ asupra mediului, în momentul în care aceste tablete înlocuiesc tipărirea a peste 100.000 de coli de hârtie, anual.

Am convingerea că, dacă ar fi luat în calcul toate aceste aspecte, colegul Mircea Trifu nu ar mai fi avut această reacție, ba mai mult, ar fi optat de la începutul mandatului pentru varianta primirii documentelor pe mail sau CD. În tot cazul, nu am nicio îndoială că, încercând să se adapteze la această soluție modernă, actuală și eficientă, își va contrazice singur afirmația și nu va ajunge să.. își prindă urechile în tehnologie.

Îl invit pe colegul meu să lase deoparte retorica de campanie pe care o folosește prea des și de prea multă vreme și să găsească în interiorul său puterea de a aprecia proiecte benefice pentru comunitatea noastră și de a le îmbrățișa cu.. curaj.

Alin Ignat,

Consilier Local PNL – Municipiul Alba Iulia

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19082 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*