Alin Ignat, deputat: Legea interoperabilității, pe care am semnat-o, în calitate de co-inițiator, a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților

Niciun document cu informații pe care statul deja le deține nu va mai fi purtat, în original sau în copie, în zeci de drumuri inutile de la o instituție la alta, pentru ca cetățenii sau persoanele juridice să aibă acces la servicii publice!

Legea interoperabilității, pe care am semnat-o, în calitate de co-inițiator, a fost adoptată, miercuri, de plenul Camerei Deputaților.

Ce înseamnă această lege pentru români?

? eficientizare fără precedent a serviciilor publice;

? eliminarea completă a birocrației – cetățenii nu vor mai fi nevoiți să prezinte instituțiilor şi autorităților publice acte de stare civilă, de proprietate sau date privind situația lor fiscală existente la ANAF.

? dispare conceptul de document ca mijloc de a prezenta sau transporta informația.

Cu o simplă cerere, cetățenii vor putea accesa orice tip de serviciu public, fără să mai fie nevoiți să se ducă la ghișeu sau să încarce în platforme online documente care conțin informații pe care statul deja le deține. De aceleaşi facilităţi vor beneficia şi societățile comerciale.

Adoptarea legii, în urma efortului coordonat de colegul meu, deputatul Sabin Sărmaș, în calitate de inițiator, este cu adevărat o realizare majoră pentru România!

Alin Ignat, deputat PNL Alba 

Despre Redacția ProAlba 30144 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*