Alin Ignat, consilier local PNL, analiză a rezultatelor de la parlamentare. „Sunt dezamăgit/Demisia Alinei Gorghiu e un prim pas, deloc suficient.”

alin-ignat-2Alin Ignat, consilier local în Consiliul Local Alba Iulia a postat, pe pagina sa de facebook, o analiză a rezultatului slab obținut de PNL la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Parte a noului val de politicieni, domnia sa nu a ezitat să critice propriu partid dar a ținut să își exprime  speranța că liberalii pot să recâștige electoratul din România. Postarea intregrală, mai jos:

„Alina Gorghiu a demisionat din fruntea Partidului Național Liberal. E un prim pas, deloc suficient. Trebuie să urmeze și alte demisii și avem nevoie de o nouă conducere, aplecată spre liberalii de bună credință din întreaga țară, spre cetățenii României. E momentul innoirii, momentul ca partidul să dea noi lideri clasei politice, momentul ca sforarii să fie înlocuiți de caractere și oameni puternici, de bune intenții, bun simț și bună credință! PNL are resursa umană necesară, trebuie doar să o lăsăm să răzbată, să respire, să vorbească!

 A fost o zi grea pentru dreapta românească, pentru Partidul Național Liberal, o zi al cărei final mă întristează și mă pune pe gânduri, ca tânăr liberal cu speranțe puternice legate de acest partid. Sunt dezamăgit că am dezamăgit electoratul care, pe bună dreptate, ne-a sancționat. Rezultatul acestor alegeri are atât de multe semnificații și trebuie să ne îndemne să reflectăm scurt, rapid și cu folos. De ce au votat românii, în proporție atât de mare, cu PSD, astăzi:

 1. Pentru că noi, liberalii, nu am reușit să realizăm reforma internă pe care am clamat-o prea mult în cuvinte și am transpus-o prea puțin în FAPTE!
 2. Pentru că noi, liberalii, am susținut, în multe județe din țară, candidați necredibili, uzați, cu imagine îndoielnică, pe bază de prietenii sau rudenii, ignorând meritocrația, ignorând lipsa valorilor în cazul unora dintre ei.
 3. Pentru că mulți din cei care s-au regăsit pe listele noastre au luptat pentru locul eligibil pentru ei înșiși, pentru interesele lor, pentru bunăstarea lor și CV-ul lor. Pentru că au intrat în această luptă fără a fi dovedit ceva în cariera profesională, fără a fi fost ceva înainte de a fi politicieni, fără a fi avut rezultate notabile pentru comunitatea în care trăiesc, fără a-și dori să se pună în slujba cetățenilor.
 4. Pentru că noi, liberalii, nu am venit cu argumente clare și coerente împotriva PSD, limitându-ne doar la a invoca acțiunile DNA și a ne bizui strict pe acestea, ca singură deviză! Nu am avut un argument nici din mulți dintre candidații noștri, nici din faptele noastre sau programul nostru de guvernare.
 5. Pentru că am crezut că putem speria la infinit electoratul cu aceleași fantome desuete: comunismul, Iliescu, Năstase, Rusia.
 6. Pentru că am vorbit despre promovarea femeilor și tinerilor în politică, dar, în fapt, am susținut mai puține femei și mai puțini tineri pe listele noastre decât PSD.
 7. Pentru că am uitat repede motivele pentru care Klaus Iohannis a ajuns Președinte și n-am reținut ce vrea domnia sa de la noi, de la întreaga clasă politică. Pentru că ne-am îndepărtat de la aceste valori, crezând că totul va merge din inerție și că Președintele ne va salva și de această dată, fără ca noi să facem ceva.
 8. Pentru că vorbim despre Brătieni prea mult și prea des, dar aplicăm ce susțineau aceștia prea rar și prea puțin.

În esență, am crezut, fără fundament, că povestind rezolvăm totul și am uitat să acționăm, să demonstrăm și să aratăm că putem fi soluția bună pentru România. Cu vorbele nu câștigi alegeri, ci cu hotărâre, onestitate, bună credință și determinare, concretizate în ACȚIUNE!

Cred că se cuvine o asumare a răspunderii, la nivel de conducere națională, de către cei care au eșuat în cealaltă jumătate de misiune rămasă după alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de Președinte al României, în 2014. E momentul să ne trezim, e momentul ca Partidul Național Liberal să revină cu adevărat la valorile și argumentele Brătienilor, la valorile și argumentele Președintelui Iohannis, la valorile și argumentele liberalilor de bună credință. E momentul reformei REALE în Partidul Național Liberal, reformă ce trebuie să înceapă de la vârful partidului, acum și fără nicio amânare!”

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25394 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

 1. După ce răul a fost făcut e foarte greu să mai repari ceva. Aşa cum am prevăzut, rezultatele PNL au fost catastrofale, a fost un vot negativ dat PNL-ului pentru starea de letargie şi nepăsare, dar mai ales pentru lipsa de acţiuni concrete la nivelul cetăţeanului, al micilor investitori români care sunt bătaia de joc a instituţilor statului.
  A număra mereu alegătorii şi a duce daruri câtorva bătrâni sau familii nevoiaşe nu sunt acţiuni politice. Nu mă întind cu poveştile ci vă îndemn să vă reculegeţi, să vă „spovediţi”, adică să recunoaşteţi tot ce aţi greşit, apoi dacă mai aveşi putere să vă cereţi iertare tuturor, inclusiv celor pe care i-aţi îndepărtat sau nu le-aţi fost alături atunci când trebuia să luptaţi. Un exemplu concret, când s-a răzvrătit Radu Cristian de la Sebeş, un liberal adevărat, un tânăr capabil şi hotărât, liderul tinerilor din Alba, unii s-au bucurat că îi iau locul, nu aţi mişcat un deget. Asta nu este unitate de partid şi din păcate a avut dreptate.
  Şi dacă veni vorba de pocăinţă, să recunoaşteţi adevărata mare piatră de moară care a tras PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL în mocirlă – unirea cu pdl-ul. Acesta a fost un vot negativ. Rezultatele de acum sunt voturi ale pdl-iştilor şi foarte puţini din liberali. Marea masă a liberalilor au votat cu alţii sau nu au mers la vot.Dacă PNL era singur şi CURAT lua peste 30%, aşa…
  P.S. Dacă nu începeţi rapid reformarea şi curăţenia generală PNL va avea soarta PNT-cd. Fără ruşine, fără jenă, să rămână oamenii competenţi, nu mai merge cu „relaţii”.

 2. Vreti sa ne jucam ?…de-a ” CINE SIMTE, RASPUNDE” ?

  E clar ca ceva A FOST si ESTE g r e s i t ?
  ( vezi scorul ?…huh…in sfarsit ?…)
  E Clar ?
  E evident pentru TOTI liberalii ca ceva fundamental este intentionat ignorat ? ( vezi, valori personale ?)
  E Evident ?
  E limpede pentru TOTI liberalii ca nu exista liberali ?
  E limpede si haios, nu-i asa ?
  E explicit pentru TOTI „liberalii” ca ceea ce ei numesc politica, nu este poli.tica ?
  E explicit si dureros, asa-i ?
  E neindoios pentru TOTI „liberalii” ca ceea ce ei numesc politici liberale nu are nimic, dar NIMIC de-aface cu liberalismul ?
  [liber.a…(lism)+ a.face..(re) = liber a face]
  O FI O GLUMA ?…
  O FI BLANK IN EDUCATIE ???

  …cati ati vazut aceest clip ?
  https://www.youtube.com/watch?v=wjOl155H0Yc

  (primul om al planetei vorbeste despre Mandrie Nationala, despre Onoare, despre Bogatie si Implicare…wau…despre Cetatean, despre a da inapoi tarii ceea ce a primit de la tara care il/o iubeste…)
  Hei,vorbeste despre NOI ???
  Despre Mandria Romaneasca ?
  …cati ati vazut acest film ?
  https://www.youtube.com/watch?v=ywDHSpVui8o&t=2s

  …simtiti ?…are sens ?

  …cati stiti de cartea
  ” De ce vrem sa fii bogat”
  – Donald Trump & Robert Kiyosaki ?

  Vin cu bucuria de copil alaturi de voi si va intreb:
  E CLAR ?

  …zambesc, va imbratisez si Va Multumesc !
  Cornelia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*