Alin Cucui: Încă o promisiune neonorată, marca USL

alin cucuiÎncepând din decembrie 2012 parlamentarul USL de pe colegiul Cugir-Zlatna, domnul deputat Dan Coriolan Simedru, le promitea cetățenilor care l-au ales ca deputat sprijinul său pentru redeschiderea spitalului de la Zlatna. Domnul Simedru critica atunci guvernul PDL pentru măsura de închidere a acestui spital, spunând ca va lua măsuri și va depune toate eforturile, din postura de parlamentar, astfel încât guvernul USL să aloce în bugetul anului 2013 fondurile necesare pentru redeschiderea spitalului din Zlatna. Mai mult chiar, se angaja că va aborda aceeași strategie pentru redeschiderea spitalului de la Ocna Mureș  și chiar a spitalului de la Baia de Arieș.

Pentru a părea și mai implicat în rezolvarea acestei probleme, domnul deputat Simedru ne povestea și despre discuțiile purtate cu un investitor privat care dorește să se implice în redeschiderea spitalului din Zlatna. Domnul deputat Dan Coriolan Simedru le solicita chiar și Consiliului Județean Alba și domnului președinte Ion Dumitrel să se implice și să sprijine comunitățile locale din județ în vederea redeschiderii spitalelor închise.

Pentru că ne aflăm, iată, la mai bine de un an de la aceste îndrăznețe planuri, marca USL, de a rezolva problemele sistemului de sănătate în județ, constatăm că acestea au rămas la stadiul de promisiuni sau, mai bine zis, de minciuni sau gogoși electorale.

În ceea ce privește Consiliul Județean Alba, acesta a avut un plan de investiții foarte clar și coerent privind spitalul județean aflat în subordine, reușind să modernizeze integral, cu fonduri proprii mai multe secții ale aceste unități de interes județean. S-a lucrat intens la secția de Oncologie, la cea de Oftalmologie sau la Unitatea de Primiri Urgențe, ca să enumerăm doar câteva din lucrări apreciate de însuși domnul dr. Raed Arafat, prezent la Alba Iulia pentru inaugurarea secției UPU.

Mai mult daca este sa vorbim despre redeschiderea unor unități spitalicești din județ, Spitalul Județean Alba, împreună cu administrația locală de la Ocna Mureș și cu domnul Primar Silviu Vințeler au depus un dosar complex spre avizare la Ministerul Sănătății în vederea deschiderii unui Centru Multifuncțional în spațiul spitalului Ocna Mureș ca secție externă a Spitalului Județean.

Așadar, este foarte evident cine muncește pentru a avea un sistem de sănătate bine pus la punct în județ și cine aruncă vorbe goale lipsite de substanță și conținut.

Să fie vorba despre o altă minciună marca USL pentru județul Alba ? Până nu avem nici o rezolvare concretă, rămâne încă o PROMISIUNE NEONORATĂ MARCA USL.

Alin Cucui,

Vicepreședinte al PDL Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22006 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*