Alexandru Sinea (DSP) despre câte teste pentru COVID-19 s-au făcut în Alba și la ce cifră se va ajunge în două săptămâni

Alexandru Sinea, directorul DSP, a precizat că, până la data de 3 aprilie 2020, la nivelul județului Alba au fost realizate peste 600 de teste pentru depistarea COVID-19. 480 dintre acestea au fost făcute în laboratorul instituției iar 120, în circa trei săptămâni, în Cluj Napoca.

Sinea mai precizează că, până în prezent, etapa de extracție ARN din procedura de testare s-a făcut manual dar că, de luni sau marți, în funcție de furnizori, se vor primi kituri de extracție automata și că se va lucra, în paralel, manual și automat.

De asemenea, se anticipează o creștere progresivă a numărului de teste. Săptămâna viitoare se dorește să se ajungă la 150-200 pe zi, iar în două săptămâni la 500 pe zi.

Alexandru Sinea a mai adaugat că o creștere a capacității nu poate fi făcută de pe o zi pe alta, fiindcă sunt protocoale care trebuiesc respectate, dar că personalul din DSP depune toate eforturile pentru a atinge capacitatea maximă de testare. “ Sunt foarte mândru de echipa laboratorului DSP, ca de altfel de întreg colectivul. Lucrez cu adevărați profesioniști”, a conchis Sinea.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21549 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*