Alexandru Pereș: „Uite porcul, nu e porcul”

alexandru peresEra o plăcere ca, în pragul sărbătorilor de iarnă, să călătoresc cu trenul la și de la București. Îmi comandam intenționat un loc la geam, pregătindu-mă să privesc, pe parcursul câtorva ore bune fascinantul film al mirificului peisaj românesc de iarnă.
Mi se perindau prin fața ochilor câmpii, dealuri, munți, satele, mai ales satele străjuite de armate întregi de pomi ninși, de merii în care, ca într-o carte de povești, mai supraviețuiau încă mere roșii, rămase din prea multă abundență a toamnei.
Și ceea ce mă fascina în mod deosebit erau fumurile de la focul de paie care rumeneau porcul de Crăciun pentru a deveni caltaboș și cârnaț și alte delicioase preparate pe care nimeni nu le știe face mai bine ca românul.
Am încercat această experiență și în acest an.
Deziluzie!
Aceleași câmpii, aceleași dealuri, aceleași sate, însă tot mai puține, foarte puține focuri de paie pentru pârlirea porcilor.
În locul lor, la marginea satelor, jigărite, alertate de foame, haite de câini!
Câini sălbăticiți, mânați de foame pe câmpurile din marginea satelor, câini „veniți” pare-se din marile orașe sau chiar din București, aduși probabil cu mașinile de către cei care doreau, în parte să scape de teroarea lor în orașe sau să-i salveze de noua lege a eutanasierii, votată recent de „minunata coaliție majoritară”. Iar focurile de paie care pregăteau, pentru țăranul român, porcul de Crăciun, tot mai rare. Aproape inexistente. Domnule Ponta, domnule Antonescu, renunțați o zi măcar la plăcerea de-a vă certa la televizor precum Guță cu fie-sa și faceți o plimbare prin țară cu trenul. Veți avea ocazia să vedeți ce ați „realizat” în timpul minunatei voastre coaliții. Lipsește focul de paie de la pârlitul porcului, domnilor, cel care era de sute de ani, specific satelor românești și a rezistat chiar și pe vremea comunismului. A fost înlocuit în schimb de haite flămânde de câini. De sărăcie. Lucie!
Bravo, coaliție! Halal conducere!

Senator PDL,
Alexandru Pereș

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22045 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*