ALEGERI PARLAMENTARE. Interviu Clement Negruț: “România are nevoie de un partid curajos și responsabil, iar acesta este PMP”

clement-negrutDomnule Clement Negruț, plecarea dumneavoastră din P.D.L. a fost numită „mutarea” anului 2013 pe scena politică din Alba. De ce ați luat o astfel de decizie?

Înainte de toate, vreau să înțelegeți că, în ceea ce mă privește, nu mi-am tranzacționat, niciodată, principiile. Iar acest lucru a generat ,,mutarea” de care vorbiți. Eu am făcut o schimbare  după 15 ani de zile în care am luptat în rândurile aceluiași partid. Iar atunci când am simțit că rămânând în PDL îmi încalc principiile, am ales un alt drum. Eu nu mă joc cu astfel de lucruri, sunt un om dintr-o bucată. Cred că s-a văzut cu ochiul liber că am plecat dintr-un partid care a renunțat să mai lupte, care a renunțat la valorile esențiale care l-au propulsat la un moment dat. În plus, PDL a devenit un partid marcat de blazare, un partid care nu îmi mai oferea vreo susținere pentru îndeplinirea obiectivelor pe care le am ca om politic și ca parlamentar.

Știți foarte bine că în 2010 am decis să rămân alături de cei care m-au ales în Parlament și nu am votat măsurile de reducere a salariilor, am fost singurul  parlamentar al PDL din Alba care a făcut acest lucru, toti ceilalți: Corneliu Olar, Alexandru Pereș, Potor Călin, au votat pentru. Din această cauză a trebuit să plec din partid.

        De ce ați ales Partidul Mișcarea Populară?

Oamenii care mă cunosc cu adevărat, și nu sunt deloc puțini la număr, vă pot spune că nu am fost niciodată interesat de bani și nu am fost niciodată avid de putere.Vă rog să mă credeți că făcând politică cinstit și onest nu ai cum să te îmbogățești, nu am firme și nu am contracte cu statul. Sunt mulțumit de ceea ce am realizat în viață ca om dar și ca politician. Sloganul meu electoral a fost și va rămâne același ,,Nu vă va fi rușine cu mine”. Am încercat și știu că am reușit să fiu consecvent cu un set de principii și valori. Iar acest lucru m-a ajutat să câștig bătăliile electorale pe care le-am dus până acum. Am fost, mereu, de părere că, dincolo de doctrine, acțiuni politice ș.a.m.d., datoria mea este să îi reprezint pe oameni. Legat de Partidul Mișcarea Populară, noi, cei care o reprezentăm, le propunem românilor  o altă cultură politică, o politică de valori, ca o alternativă la corupția și lipsa de viziune actuale. În Mișcarea Populară dorim să depășim   deficitul democratic actual: politicieni cu educație precară, care guvernează fără controlul cetățenilor harnici, onești dar decepționați. În momentul de față, Partidul Mișcarea Populară are un plan concret și viabil de aducere a României pe drumul cel bun. Mi-am ales noua cale politică plin de încredere că, în acest fel, voi avea mai multe șanse pentru a-mi duce la îndeplinire proiectele pe care mi le-am propus  pentru întreg  județul dar ca și lider politic.

Pentru că ați pomenit cuvântul „lider”, trebuie amintit faptul că, în plan    politic, dețineți o funcție importantă atât la nivel național cât și județean

Așa este. Fac parte din Biroul Național al Partidului Mișcarea Populară și, de asemenea, am și responsabilitatea de a coordona organizaţiile P.M.P. din Regiunea Centru. În paralel, sunt și Președintele Filialei Județene Alba a Partidului Mișcarea Populară, organizație considerată printre cele mai active din țară. Este o muncă pe care noi am început-o de la zero dar trebuie știut că una dintre caracteristicile principale ale Partidului Mișcarea Populară este dinamica. Noi, cei din P.M.P., suntem mereu în mișcare. Progresăm constant și sigur astfel încât după doi ani avem peste 2000 de membri iar numărul acestora  este în creștere. Recenta fuziune cu U.N.P.R. ne-a întărit și mai mult. Partidului Mișcarea Populară i s-au alăturat oameni tineri, oameni cu experiență, oameni valoroși ai U.N.P.R.  În acest context Partidul Mișcarea Populară are 85 de consilieri locali, 2 consilieri județeni, 6 viceprimari și un primar. Suntem o forță politică importantă în județul Alba și am promovat tineri. 70% din candidații nostri la alegerile locale au fost tineri, mulți dintre ei azi ne reprezintă în Consiliile Locale, avem cel mai tânăr viceprimar din județul Alba la Mogoș pe domnul Cristea Viorel Cristian.

        Multe din luările dumneavoastră de poziție sau temele din conferințele de presă vizează P.S.D. și guvernarea Ponta, cu care ați fost extrem de critic. Cum vă imaginați Executivul care ar pune România pe o direcție cât mai bună?

România are nevoie de un partid curajos și responsabil, iar acesta este P.M.P. Atunci când s-a hotărât înfiinţarea P.M.P. aveam un guvern U.S.L., cu susţinere de 70% în Parlamentul României, aveam un P.D.L. cu bagajele făcute, gata să-şi rupă buletinul de identitate pentru a-l salva pe Blaga&Co. De aceea, toate poziţiile publice ale partidului şi ale mele personal au fost anti P.S.D. şi aşa vor rămâne. Ce se constată în prezent nu este departe de anul 2013, când U.S.L. funcţiona la vedere. Acum, se funcţionează netransparent, prin interpuşi, televiziuni şi ,,oameni de bine”. Noutatea este că, acestui troc politic actual, i s-a alăturat şi P.D.L. care s-a oferit, cu arme şi bagaje, P.N.L.-ului. Din nefericire, nu  avem  un guvern care să îşi dorească o Românie puternică și tot ce se întâmplă acum dovedeşte acest lucru. P.M.P.  este singurul partid de opoziţie din România şi vom arăta în continuare faptul că românii aşteaptă altceva de la clasa politică. P.M.P. militează pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului din 2009, prin care românii au votat un parlament cu 300 de membri, legea votului prin corespondenţă, o nouă lege a sănătăţii, reforma constituţională și o nouă lege a finanţării partidelor politice.

        Sunteți candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru un mandat de deputat, ce planuri politice aveți?

Da, le mulțumesc colegilor că au hotărât să-i reprezint în bătălia electorală care urmează, am lângă mine o echipă frumoasă, oameni tineri și hotărâți să duca Partidul Mișcarea Populară la Guvernare. Sunt un om responsabil, cunosc foarte bine problemele județului, i-am reprezentat cu cinste pe locuitorii județului atât în funcția de suprefect cât și de deputat. Am fost alături de cetățenii din colegiul Sebeș-Blaj, am fost alături de comunitățile din Gârbova până la Valea Lungă. Acum vreau să fiu de folos întregului  județ, vreau să ma implic în rezolvarea problemelor cu care se contruntă județul nostru, lipsa locurilor de muncă, un sistem de sănătare care să funcționeze așa cum trebuie, școli profesionale, un mediu sănătos și aici vreau să amintesc un deziderat al PMP:  STOP TĂIERILOR DE PĂDURE!

Am proiecte la care nu vreau să renunț deși mi-au fost respinse in Parlament, doresc ca o parte din redevențe să rămână la autoritățile locale , doresc ca facturile de gaz și curent să fie întocmite corect în acest sens am arătat intr-o conferință de presă cum statul este cu mâna în buzunarele noastre.

Ce mesaj aveți pentru locuitorii din județul Alba? Pot spera la vremuri mai bune?

Vreau să-i asigur pe conjudeţenii mei că mă preocupă situaţia economică și socială a comunității. Avem un judeţ cu bune oportunităţi de dezvoltare, avem resurse, rămâne să reuşim să le punem în valoare, pentru binele nostru. Mă voi strădui, ca din punct de vedere politic, să le ofer o bună oportunitate ca la alegerile parlamentare din 11 decembrie  2016 să privească cu încredere spre PMP. De asemenea, mă alătur speranţelor lor că vor avea o clasă politica responsabilă şi că vor avea o viaţă mai bună.

Executat de S.C. START MEDIA CENTER S.R.L. la comanda PMP Alba, Cod unic mandatar financiar 11160002

 

 

 

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24205 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*