Alba: Sute de cadre MAI mobilizate pentru REFERENDUM și PARLAMENTARE

Sute de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor se vor afla, în 9 decembrie, la datorie atât în ceea ce privește alegerile parlamentare cât și în ceea ce privește referendumul local legat de mineritul din Apuseni. În vederea realizării unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Alba, pe timpul desfăşurării alegerilor vor fi angrenaţi peste 870 de lucrători M.AI.  Astfel, pentru protecţia celor 439 de secţii de votare pentru parlamentare dar și a celor 148 de sectii de votare din 35 de unitati administrativ teritoriale pentru referendum, vor fi repartizaţi 434 de poliţişti, 244 de jandarmi şi 200 de lucrători pentru situaţii de urgenţă.

Pentru menţinerea ordinii publice vor fi angrenați 226 de poliţişti şi 45 jandarmi. De asemenea, au fost dispuse măsuri privind pregătirea specifică a efectivelor în ceea ce priveşte însuşirea actelor normative specifice legislaţiei electorale. Fiecare sesizare va fi tratată cu operativitate, sens în care, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost operaţionalizată o aplicaţie informatică pentru raportarea incidentelor electorale. Prin intermediul acestei aplicaţii, ce va cuprinde toate incidentele cu caracter electoral, se va urmări modul de soluţionare a fiecărui eveniment în parte, precum şi modul de intervenţie al structurilor implicate.

Pe timpul desfăşurării alegerilor, la nivel judeţean a fost constituit Centrul Operaţional de Comandă format din reprezentanţii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care este coordonat de comisarul şef de poliţie Crişan Laurenţiu, împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.  Acest Centru Operaţional Judeţean va avea misiunea de a asigura, în sistem integrat, activităţile de coordonare, monitorizare, centralizare şi comunicare a datelor de interes operativ referitoare la misiunile şi activităţile din competenţă. Toate Centrele Judeţene de Comandă sunt coordonate, la nivel central, de Centrul Operaţional de Comandă al Ministerului Administraţiei şi Internelor.Cetățenii care vor sa reclame incălcări ale legii pot suna la 112.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22039 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

 1. AFARA NINGEEE, DUMITRELEEEE!!!! Ce ziceti de „MAI cere ajutor MApN sa dezapezeasca”??? NINGEEE BA COBUZNENE!!!!

  Clorura de calciu – import U.E.

  Livrare sub forma de granule concentratie 94-96%, sac de 25 kg / 1000 kg.

  Produs anhidru de culoare alba cu nuante roscat/cenusiu. Este unul dintre cei mai performanti agenti utilizati in procesul de deszapezire.
  Aplicatii uzuale

  In procesul de deszapezire, prevenire si combatere inghet

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*