Albaiulieni, sunteți invitați la un târg în scop caritabil. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 11 octombrie

Proiectul Viziunea Nevazatorilor (1)Se spune că Alba Iulia este capitala de suflet a românilor. Iar aici, oamenii au un suflet mare. Acum vor avea ocazia să arate acest lucru în cadrul unui eveniment unic în oraș. Este vorba de „Gallery Sale”, un târg unde toate produsele sunt donate, iar toate veniturile obținute vor fi direcționate Proiectului „Viziunea Nevăzătorilor”, în vederea construcției unei camere extrasenzoriale. Târgul se va desfășura sâmbătă, 11 octombrie 2014, între orele 10:00 – 18:00 iar gazda evenimentului va fi Framm’s, cafeneaua-galerie de pe strada Păcii, numărul 13, lângă Biblioteca Batthyaneum. Prețurile produselor vor fi modice, începând de la 1 leu , iar oferta este foarte foarte variată. Organizatorii au văzut pentru prima dată un eveniment similar în SUA și sunt convinși că el poate fi un succes și pentru Alba Iulia. Construcția unei camere senzoriale este primul proiect al „Căsuței cu zâmbete”. Este un proiect ambițios, pentru investiția pe care o presupune (10.000 de euro) dar și din cauza notorietății scăzute a ONG-ului. Încăperea îi va ajuta pe cei 9 copii ai centrului să își dezvolte abilitățile necesare unei vieți normale. Pentru a preveni abandonul copiilor cu nevoi speciale, centrul „Proiectul Viziunea Nevăzătorilor” îngrijeşte gratuit copii cu dizabilităţi multiple: nevăzători, parţial nevăzători, autism, tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD). Copiii cu autism reacționează diferit față de o persoană normală la stimulii senzoriali. Proiectul Viziunea Nevazatorilor (4)Ei manifestă forme atipice de integrare și înțelegere a informațiilor pe care le primesc prin intermediul simțurilor. Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenţie privează copiii de capacitatea de a se concentra şi a acorda atenţie celor din jur, traducându-se prin hiperactivitate, lipsă de concentrare, impulsivitate, temperament dificil şi abilităţi sociale scăzute. Din acest motiv, micuții au nevoie de o terapie specială și de multă asistență din partea specialiștilor. Camera senzorială este o bibliotecă a simţurilor şi va include efecte de lumini, elemente pentru stimularea tactilă, stimuli aromatici, efecte sonore și obiecte care îi ajută pe copii să își mențină echilibrul, prezentate într-un cadru perceput ca sigur de copil. Astfel, se pot îmbunătăți atenția și conștiența, se poate reduce hiperactivitatea. Ei se vor putea integra mai ușor în societate. Pentru un copil ce suferă de autism sau ADHD, primii ani din viață sunt singura lui șansă de a se dezvolta ca o persoană normală. De aceea este vital ca investiția în educația lor specială să aibă loc la vârste fragede. Mai mult, orice copil cu dizabilități va putea beneficia gratuit de serviciile acestui centru și implicit de camera senzorială, chiar dacă nu este încă înscris în program.

Cum te poți implica?

Proiectul Viziunea Nevazatorilor (2)Donează obiecte, haine sau orice crezi că ar fi atractiv pentru posibilii cumpărători.

Tot timpul ai câte un lucru pe care l-ai cumpărat încântat peste măsură, dar de care acum te împiedici constant, fără să-i găseşti un rost. Uite aşa îşi găseşte cel mai frumos scop! Va încânta un alt cumpărător şi va ajuta nişte copilaşi să zâmbească. Ai chiar mai multe? Lumea va zâmbi mai mult! Campania de colectare a donaţiilor începe astăzi şi se va încheia în 10 octombrie. Poţi lăsa cadoul la Framm’s, însoţit de nume şi o adresă, pentru a-ţi putea mulţumi şi a te ţine la curent

cu desfăşurarea proiectului.

Vino în 11 octombrie 2014, între orele 10:00 şi 18:00, la Framm’s, în Alba Iulia, pe strada Păcii, la numărul 13, la Gallery Sale”

O să descoperi ce comori ascundeau alţii pe acasă şi ai ocazia să faci cumpărături, primind bonus zâmbete. Printre haine, accesorii, decoraţiuni sau vouchere pentru zboruri în tandem cu parapanta, nu ştii niciodată ce îţi lipsea, iar tu nu ţi-ai dat seama. Vino să sapi după comoară, noi îţi furnizăm harta!

Proiectul Viziunea Nevazatorilor (3)Căsuța cu zâmbete” alimentează dependența de a face bine… poate cea mai sănătoasă dependență. Acesta este un proiect dezvoltat de un grup de voluntari care au decis să-și investească abilitățile în a ajuta organizațiile nonguvernamentale. Ei și-au dat seama că, deși ONG-urile au dorința de a face lucruri bune, ele nu au de multe ori cunoștințele necesare pentru a-și promova cauza. Pe de altă parte, au întâlnit mulți cetățeni care ar vrea să ajute, însă nu știu cum. În „Căsuța cu zâmbete” campaniile nu sunt doar de Crăciun și de Paște, ci în tot timpul anului. Se va alege pe rând câte o cauză, iar voluntarii nu vor renunța până nu își vor îndeplini obiectivul. Primul astfel de proiect este construcția unei camere senzoriale pentru „Proiectul Viziunea Nevăzătorilor”. Bunătatea e o resursă inepuizabilă, pentru că se alimentează singură pe măsură ce o consumi, iar a dărui din inimă acelor oameni care au mai puţin decât tine îţi aduce confortul pe care nici un lucru material nu va reuşi să ţi-l aducă. Toți avem în noi dorința de a ajuta. Suntem mai mult buni decât răi. „Căsuța cu zâmbete” vă dă oportunitatea de a face în fiecare zi o faptă bună. Ne propunem să vă aducem din când în când în atenţie câte o poveste mai puţin fericită, al cărei final să fie în mâinile noastre. Mahatma Gandhi a spus: „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”. Haideți să nu lăsăm ca aceste cuvinte să fie doar un citat, să facem ceva pentru o lume mai bună! Să ne zâmbim cu bine!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17291 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*