Alba: Se circula cu greutate in mai multe zone din judet. Drumul Alba Iulia-Zlatna se face intr-o ora si zece minute

Zapada cazuta inca de sambata le-a dat de furca autoritatilor dar si drumarilor care fac eforturi intense pentru a tine drumurile deschise. Cel putin pana duminica,la orele diminetii, nu exista niciun drum blocat dar se circula in conditii de iarna. Cele mai mari problem sunt, si in acest an, in zonele de munte. Un sofer care a plecat duminica dimineata din Alba Iulia catre Apuseni a declarat: “Am facut de la Alba Iulia la Zlatna o ora si zece minute. Se circula cu dificultate. Cea mai grea portiune a fost intre Sard si Metes dar de acolo drumul a fost mai bun. Am intalnit portiuni undee stratul de zapada era pe sosea si catre 10 centimetri.”

Duminica, in jurul orei 10.00 dimineata, Florin Roman, vicepresedintele Consiliului Judetean Alba,  spunea pe contul sau de facebook: ”A mai apărut o problema pe drumul județean Rimet-Ponor unde stratul de zăpadă depășește grosimea lamei de la TAF. I-am cerut domnului Contan de la Drumuri Județene sa trimită o freza de la secția Aiud. E singura soluție pentru ce e acolo. La Necrilesti – Intregalde e la fel de greu dar primarul încearcă sa o rezolve cu forte locale.”

Inca de azi noapte, in zonele cu probleme, autoritatile au fost prezente alaturi de drumari pentru a tine situatia sub control: „Toată noaptea am fost  prin județ împreuna cu prefectul Flaviu Cozuc si cu domnul Hondola de la Drumuri Naționale pentru ca astăzi sa putem umbla in conditii de iarna. Nici un drum județean si national nu este blocat deși ninge si acum in tot judetul. In Apuseni se circula mai bine decât in zona de jos. Mai greu e la Unirea unde este viscol. Ceva probleme au fost si la Girbovita de Aiud si Tibru dar problemele s-au rezolvat. Multumesc drumarilor si polițiștilor prezenți toată noapte la datorie pentru ca dvs sa puteți circula in conditii de iarna”, a mai precizat Florin Roman

Sursa foto:  AICI

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21524 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*