Alba: Sancțiuni pentru transportatorii de mărfuri periculoase. Vestea bună e că nici un șofer controlat nu conducea beat

În ultimele două zile, poliţiştii din judeţul Alba au verificat 49 de autovehicule destinate transportului de mărfuri periculoase, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor legale privind acest tip de transport. Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, iar toţi conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

În perioada 6-7 decembrie 2017, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Alba, au desfășurat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele ce transportă mărfuri periculoase.

Au fost verificate aspectele legate de respectarea timpilor de conducere şi de odihnă, starea tehnică generală a autovehiculelor, documentele care, obligatoriu, trebuie să existe la bordul autovehiculelor (copiile conforme ale licenţelor de transport, inspecțiile tehnice periodice, certificatele de pregătire profesională ale conducătorilor auto, documentele aferente tipului de transport efectuat, etc) dar şi modul în care sunt respectate prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 49 de astfel de autovehicule şi au fost constatate 12 abateri de natură contravenţională, din care 9 la regimul rutier, iar 3 la legile speciale ce reglementează transportul rutier de mărfuri periculoase. Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare.

Toţi conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în toate cazurile.

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21515 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*