Alba: pompierii au mari batai de cap din cauza arderilor necontrolate de vegetaţie uscată

În doar două zile, pompierii militari de la Detaşamentele Alba Iulia şi Aiud, Pichetul Cîmpeni şi Gărzile Blaj şi Sebeş, au intervenit în judeţul Alba, pentru stingerea a 24 arderi necontrolate de vegetaţie uscată. În total au ars aproximativ 124 ha de vegetaţie iar cauza probabilă o constituie focul lăsat nesupravegheat.

În sprijinul pompierilor militari în lupta cu arderile necontrolate, au intervenit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Sebeş, Unirea, Cugir,  Ighiu, Şibot, Pianu de Sus, Baia de Arieş, Şugag, Ocna Mureş, Mihalţ şi Sălciua.

In paralel cu pompierii, echipajele SMURD din Alba, Aiud si Blaj au intervenit in week-end in 13 cazuri. Reprezentantii ISU reamintesc populatiei că se interzice igenizarea terenurilor prin incendiere si ca împotriva celor vinovaţi se vor lua următoarele măsuri:

– amendă contravenţională de până la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor

– sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A

– amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei  persoanelor juridice.

продвижениевзломать wifi пароль

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21465 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*