Alba: Peste 4000 de persoane verificate, la cele mai recente controale privind respectarea măsurilor sanitare

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 48 de ore, la activitățile desfășurate au participat, 368 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 173 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 174 de mijloace de transport, din care 107 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 4.610 persoane. De asemenea, au fost verificate 190 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 136 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată în Alba Iulia, au fost legitimate 232 de persoane, verificate 41 de societăți comerciale și 39 de mijloace de transport în comun. Au fost depistate 8 persoane care nu a respectat regulile de protecție sanitară.

La Câmpeni, au fost verificate 29 de societăți comerciale, legitimate 56 de persoane și depistate 10 care nu au respectat regulile de protecție sanitară.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24147 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*