Alba: Peste 300 de jandarmi vor asigura ordinea publică cu ocazia Zilei Naționale a României

Peste 300 de jandarmi vor acţiona în perioada  30 noiembrie – 1 decembrie pe întreg cuprinsul judeţului Alba, cu misiunea de a asigura buna desfăşurare a activităţilor şi siguranţa participanţilor la manifestările cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Dintre aceştia, 120 provin de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” – Târgu-Mureş.

Jandarmeria Alba va avea şi în acest an un rol primordial în asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul principalelor activităţi planificate de autorităţile locale pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Vor fi avute în vedere manifestările la care se aşteaptă o mare afluenţă a publicului şi la care, teoretic, este posibilă apariţia unor situaţii tensionate sau încălcări ale regulilor statuate de legislaţia în vigoare pentru traiul în societate. În acest sens, vineri, 30 noiembrie şi sâmbătă 1 decembrie, jandarmii vor fi prezenţi pe timpul desfăşurării ceremoniilor depunerii de coroane, primirii soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, manifestărilor religioase şi cultural-artistice dedicate Zilei Naţionale precum şi pe timpul spectacolelor pirotehnice. De asemenea, potrivit competenţelor şi procedurilor specifice, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să intervină în cel mai scurt timp pentru restabilirea ordinii publice, în cazul în care aceasta va fi grav tulburată.

Pentru prevenirea incidentelor, recomandăm cetăţenilor care vor participa la această sărbătoare să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate şi să nu forţeze cordoanele de ordine constituite. Totodată, acestora le solicităm să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să acorde sprijin forţelor de ordine şi să ţină cont că manifestările obscene, care contravin normelor legale de convieţuire în societate, vor fi sancţionate.

În final, indicăm participanţilor să recurgă doar la modalităţi legale pentru rezolvarea eventualelor divergenţe, cele mai facile fiind solicitarea ajutorului echipajelor de jandarmerie prezente la această sărbătoare şi apelarea  numărului unic de urgenţe 112.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*