Alba: Peste 1000 de persoane verificate, privitor la prevenirea și combaterii răspândirii COVID-19. Situația completă comunicată de autorități

La data de 28.06.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 24;
  • persoane ieşite din carantină – 1.110;
  • persoane izolate la domiciliu – 919;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 10.485.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 27 iunie a.c., 139 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba  și 40 de polițiști locali au desfășurat  misiuni specifice.

Au fost verificate 1.200 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea / carantinarea sau circulația și au fost organizate trei acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 164 de autovehicule și au fost legitimate 293 persoane.

În contextul stării de alertă, polițiștii vor continua să acționeze alături de jandarmi și polițiști locali, pentru respectarea regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni specifice în contextul prevenirii răspândirii COVID-19.

Jandarmii asigură măsuri de pază și protecție la nivelul unui centru de  carantină. De asemenea, acestia  desfășoară misiuni  cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, în vederea informării cetățenilor.

În ultimele 24 de ore, 66 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În data de 27 iunie jandarmii au fost angrenați în 48 de misiuni în contextul actual, printre care, patrulare în sistem integrat sau independent în vederea  verificării respectării măsurilor impuse.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au efectuat 3 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfăşurat un număr de 10 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 13 cadre ISU Alba.

Vă reamintim că pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte în continuare măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și regulile de igienă recomandate de specialiști. Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă!

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21790 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*