Alba Iulia: Un bărbat a părăsit, de trei ori în aceeași zi, Secția de Boli Infecțioase, unde era internat pentru infectare cu COVID-19

În supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au fost înregistrate la data de 20.11.2020 dosare penale, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen., constând în aceea că: 

În cursul zilei de 15.11.2020, pe raza municipiului Alba Iulia, organele de poliţie au identificat de trei ori o persoană de sex masculin care în aceeași zi a părăsit de fiecare dată fără acordul personalului medical Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba, unde a fost internat în data de 14.11.2020, fiind diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2. 

În data de 04.11.2020, în urma unui control efectuat pe raza mun. Alba Iulia cu privire la respectarea măsurilor de carantinare / izolare la domiciliu, organele de poliţie au constatat că o persoană de sex masculin a încălcat măsura izolării la domiciliu, dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS-CoV-2 pentru o perioadă de 14 zile începând din data de 02.11.2020. 

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23651 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*