Alba Iulia: Spectacolele cu skepsis, în aer liber, continuă cu o colaborare internaţională! Reprezentații programate vineri și duminică

Programul de vară al proiectului Stagiunea cu Skepsis 2017 continuă cu două spectacole inedite în acest weekend!

skepsisVineri, 14 iulie 2017, de la ora 20.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, vă invităm la spectacolul Procesul lui Prometeu – un spectacol original, cu caracter simbolic, Având ca temă binecunoscutul mit grecesc al titanului Prometeu, cel care a furat focul de la zei pentru ca mai apoi sa-l daruiasca omenirii, spectacolul propune un episod apocrif menit sa explice cum anume au fost vazute şi cântărite acţiunile lui Prometeu de către semenii săi. Liderii comunitaţii sunt nevoiti sa reacţioneze la schimbările aduse de apariţia focului în viaţa oamenilor iar cetăţenii sunt chemaţi să judece acţiunile lui Prometeu.

Duminică, 16 iulie 2017, de la ora 20.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia grupul Skepsis vă prezintă spectacolul Pulcinella şi Contele Dracula, Pulcinella, binecunoscutul personaj din Comedia dell Arte, călătorind prin Europa în căutarea unui stăpân în slujba căruia să prospere, ajunge la porţile castelului lui Dracula. Ceea ce urmează este greu de închipuit, deoarece Pulcinella descoperă că a fi servitorul lui Dracula nu este o slujbă uşoară.

Spectacolele sunt realizate în colaborare cu Cristian Izzo (Italia), aflat la Alba Iulia pentru o săptămână la invitaţia grupului Skepsis în cadrul demersului de dezvoltare a parteneriatului artistic de tineret cu caracter intercultural. Pe baza acestuia, Cristian Izzo, tânăr actor, dramaturg şi poet este prezent la Alba Iulia pentru a lucra cu grupul Skepsis în pregătirea şi aprofundarea artei actorului.

Participă: Ludmila Cioflică, Elena Smeu-Mare, Corina Bejinariu, Oliviu Grozav, Vinicius Moldovan, Viorel Cioflică, Răzvan Cociobea, Vasile Dîngă, Cristian Izzo.

Suport tehnic: Andreea Aron, Ovidiu Bartha.

În cazul vremii nefavorabile, spectacolele vor fi amânate pentru alte ocazii.

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2017 este desfăşurat în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2017, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa activ la viaţa socioculturală a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

 

.

 

 

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18453 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*