Alba Iulia, singura municipalitate lider de parteneriat din România cu proiect finanțat în cadrul programului european URBACT III

În perioada 25 – 26 iunie Alba Iulia a fost  gazda unui eveniment internațional de amploare, desfășurat pentru prima dată în România: Comitetul de Monitorizare a Programului URBACT, organizat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice sub egida Președinției României  la Consiliul Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului au fost anuntați și câștigătorii celui mai recent apel de proiecte URBACT.  Proiectul “Find Your Greatness”, depus de Municipiul Alba Iulia, ca lider al unei rețele de parteneri din 8 țări (Portugalia, Estonia, Spania, Polonia, Italia, Irlanda, Ungaria și România), a fost selectat pentru finanțare în faza 1, fiind considerat primul proiect european de dezvoltare strategică a brandurilor de orașe inteligente.

Apelul pentru depunerea de proiecte URBACT III a fost deschis în perioada 7 ianuarie 2019 – 17 aprilie 2019, timp în care toate orașele europene au avut ocazia să depună proiecte pentru accesarea fondurilor disponibile. Interesul a fost unul uriaș: 525 de parteneri din 29 de țări europene au dezvoltat nu mai puțin de 62 de inițiative. Aplicația Municipiului Alba Iulia, “Find Your Greatness”, a fost una dintre cele 23 de inițiative selectate pentru finanțare și implementare.

 “Este o competiție tot mai acerbă în atragerea de fonduri europene, indiferent de sursă. Cea mai bună și cea mai recentă dovadă o reprezintă cifrele din jurul proiectului URBACT: 62 de proiecte depuse cu peste 500 de parteneri implicați, doar 23 de “aleși”. Asta se traduce prin atenție și rigoare maxime în faza de scriere a proiectului dar și prin seriozitate extremă în implementarea lui, ulterior. Mă bucur că Alba Iulia este unul dintre cei 23 – și singurul oraș din România lider de parteneriat – însă știu exact că nu a fost vorba de întâmplare sau de noroc, pur și simplu am avut un proiect foarte bine întocmit și una dintre cele mai bune echipe dedicate dezvoltării lui în acord cu cerințele programului european URBACT, a declarat, în cadrul reuniunii internaționale, Nicolaie MOLDOVAN, cel care a coordonat proiectul.

Despre programul URBACT

URBACT este un program european ce promovează dezvoltarea urbană durabilă și sustenabilă și contribuie decisiv la dezvoltarea capacității administrative a instituțiilor interesate, implicate în planificarea dezvoltării urbane integrate dar și în dezvoltarea continuă a capacităților de absorbție a fondurilor europene prin programele operaționale. Mai multe informații referitoare la proiectul recent aprobat pot fi puse la dispoziția tuturor celor interesați prin Compartimentul Relații internaționale, Relații cu mediul de afaceri și societatea civilă, Parteneriate din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia,  de către echipa de management a proiectului, persoană de contact: Maria-Elena SEEMANN, manager public. Email: aim.goodpractice@apulum.ro, tel: 03725

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29664 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*