Alba Iulia: Se deschide filiala locală a Asociației „Ridică-te și umblă”, destinată persoanelor cu dizabilități locomotorii, vizuale și hipoacuzice

În data de 5 mai, 2019, orele 14, în sala Primăriei din str. Bucovinei nr. 6, din Alba Iulia, județul Alba, cu sprijinul administrației locale, va avea loc deschiderea filialei „Ridică-te și umblă” pentru persoane cu dizabilități locomotorii, vizuale și hipoacuzici, o ocazie fericită de a federaliza cele trei dizabilități într-o familie de impact social, cultural, educativ și sportiv.

Sub genericul: „Ziua europeană pentru o viață independent pentru persoanele cu dizabilități” zi marcantă în lumea socială din spatiul european, vom împleti acest deziderat cu necesitatea unei comunități de oameni, care prin relațiile cultivate, prin scopurile proiectate și prin implicarea viguroasă în societate să cristalizăm o familie de impact, în ciuda dizabilităților celor care vor alcătui o forță creativă a țării.

Prin întâlnirile regulate, prin programe culturale, prin proiecte sociale, excursii, tabere, seminarii de dezvoltare personală și instruire cât și prin alte initiative pe care și le propune filiala Alba Iulia a asociației „Ridică-te și umblă”, vom da expresie a unei entități sociale capabile să participe la binele  oamenilor și să aducă un aport substantial în modul de a ști să depășim crizele vieții și de a integra social și profesional, cu demnitate, orice persoană cu limitări fizice.

Asociația „Ridică-te și umblă” a fost înființată în anul 2010, 18 aprilie și are 24 de filiale în întreaga țară, cu peste 3500 de beneficiari și cu peste 4000 de voluntari.

Printre proiectele notabile pe care asociația le-a dezvoltat amintim taberele anuale de 7 zile care reunesc aproape 200 de participant, concerte umanitare, excursii în țară și străinătate, furnizarea de cărucioare și alte materiale specific dizabilităților, integrarea persoanei cu dizabilități în spatiul muncii, consiliere în spitale oferită de persoane cu dizabilități, proiecte de conștientizare a elevilor din școli, sub titlul „Diferiți, dar egali” susținute de persoane cu dizabilități, activități sportive, susținerea fundațiilor și a altor asociații pentru persoane cu dizabilități.

Prin sublinierea valorii personale a persoanei cu dizabilități dorim să oferim în societate o perceptie corectă a persoanei cu limitățri fizice și să oferim un suport de afirmare a ei prin activități, proiecte și relații vitale.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19044 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*