Alba Iulia „plange”… Fiti solidari cu mine!

Stiu…poate nu asta e prioritatea. Dar mai stiu ca exista resurse suficiente sa salvam un SIMBOL! Echipa de fotbal UNIREA Alba Iulia e in faliment. Ii las pe altii sa judece de ce…!Eu, unul, nu ma dau batut!Si cred cu tarie ca exista solutii pentru a tine in viata FENOMENUL. Istoria, STAREA, atmosfera din jurul  unei echipe de VIS. O, da! Vreau sa salvez UNIREA. Echipa UNIREA!Echipa de fotbal UNIREA! Nu sunt nostalgic, asa ca voi incepe cu sfarsitul acestei echipe. Cu GICU GROZAV…”selectionabilul” care i-a infrant pe turci. La ei acasa. Omul care ne-a facut sa strigam, instinctual, „esteee…gooolll”. Sar cativa ani in urma si ajung, culmea, la unchiul lui Gicu Grozav.

Nici nu banuitri, voi, cei care nu sunteti albaiulieni. Unchiul lui e chiar Gigi TALNAR. Stiu…cat talent pe metrul patratÎn anii de glorie ai fotbalului românesc, Cornel Ţălnar a făcut, fără doar şi poate, istorie. Şi a rămas dăltuit în istorie. În istoria sportului-rege. Născut , parcă, într-o zodie de flacară a fotbalului, Cornel Ţălnar i s-a dedicat întru totul. Din tot sufletul. Din fragezii ani ai copilăriei.  A luat-o de jos. De pe maidanul unui cartier marginaş al vestitei CETĂŢI A MARII UNIRI, Alba Iulia. A ajuns sus. Prin propriile-i puteri. Prin ambiţie. Prin uriaşul său talent. La Dinamo Bucureşti. Încununându-se cu laurii campionatului naţional. Sau ai Cupei României. Unde a sorbit, nu o dată, alături de bravii săi coechipieri, şampania victoriei. Sau triumfând, apoteotic, în Cupa Campionilor, bătând, cu succes, la porţile…asaltului final. Îmbrăcând, în acelaşi arc de timp, tricoul tricolor”, scria cineva despre Talnar. Despre albaiulianul Talnar.

 Eu, cel care va scriu, nu va cer sa ma aplaudati, nu va cer sa veniti pe Arena Nationala. Va cer doar sa imi dati un LIKE. La link-ul asta: http://www.facebook.com/SalveazaUnireaAlbaIulia

Daca as avea acum banii sa salvez UNIREA, as face-o! Dar, uneori, banii nu pica din cer. Sau nu ii ai in buzunar, ori pe card, ori in cont. Sunt albaiulian si va cer sa va alaturati demersului meu de a salva de la desfiintare echipa de fotbal UNIREA Alba Iulia. Numele meu este CEZAR LANCRAJAN si va dedic, urmatoarele randuri. E ceea ce pot sa fac, ACUM, pentru UNIREA si gloriile ei. Pentru echipa de suflet a capitalei NOASTRE de SUFLET!

 

Intre atatea pietre, cetati si bolovani, ce-nseamna totusi optzeci si opt de ani? 


Multi dau din plisc, desi nu au pene,

Stau Gica Contra si invers sufla-n vele.

Putini cunosc ce-nseamna un gazon,

Puntea-ntre generatii, sutul in balon.

Putini cunosc ce-i Horea, cine-i Iani,

Nu le-a pasat, au vrut doar banii.
E lumea unui LIKE, nu-i ca si in trecut,

Cand se zbiera frenetic, in urma unui sut.

Ma-nclin in fata ta, mandra tehnologie

Cand un copil de mingi confera, natiei, bucurie.

 

Suntem noi orbi, ori doar naivi acum

Cand pe tabela noastra, contra turci

Am redeschis un drum…?
Vorbele-s de prisos,

Unirea-i doar un MIT…

De nu ne vom unii, de-l lasi acum

IN VECI SA FIE PRAPADIT.

Cezar Lancrajan , albaiulian

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21549 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*