Alba Iulia: Peste 70 000 de metri de străzi vor fi modernizați în 2013. Află care sunt zonele vizate

Mircea Trifu

reparatii straziÎn prezent se inițiază procedura pentru achiziția serviciilor de proiectare extindere rețea de canalizare pe străzile Varese, Nazareth Illit și Valea Popii. Lungimea rețelei de canalizare pentru acest tronson este de 1685 ml. Valoarea lucrărilor de proiectare este de 20 000 lei, iar valoarea estimată pentru execuție 670 000 lei.  În urma lucrărilor de extindere a rețelelor de utilități în cartierele aparținătoare municipiului se impune îmbunătățirea capacității portante a drumurilor prin modernizarea acestora în: Micești, Bărăbanț, Oarda și Partoș. Suprafața totală a străzilor ce urmează să fie modernizate (inclusiv rigole, amenajarea de trotuare și accese la proprietăți) este de 70 883 metri. În bugetul pe anul 2013 sunt prevazute a fi reabilitate următoarele străzi:

  • Cartier Micești: Varese, Postăvaru, Strunga, Uricani, Trestiei, Lăpușului, Bujorului, Mioriței, Carpați, Rotunda, Toplița, Dealului, Inului, Zăvoi, Apuseni, Pădurii, Scărișoara, Măgurei, Bobâlna, Gării, Valea Aurului și Pârâului. Total 8245 m
  • Bărăbanț: Taberei,  Aluniș, Poieniței, Câmpeni, Gorunului, Ciocârliei, Șurianu, Ciucașului, Gradinilor, Cornistei, Pesacrilor, Streiului, Stejarului, Valea Mica. Total: 54 615 metri.
  • Oarda: Trifoiului, Carabusului, Bucegi, Gloriei, Lacramioarei, Campului, Cedrului, Haiducilor, Garoafelor si Duzilor. Total:5839,7 metri
  • Partoș: Dacilor, 11 Iunie, Gemenilor, Ana Ipătescu, Glinca și Digului. Total: 2184 metri.

Valoarea totală estimată de către beneficiar pentru execuția lucrărilor de modernizare a acestor străzi este de 39 680 483 lei. În urma procedurii de achiziție care va demara săptămâna viitoare, va rezulta valoarea reală, prețul estimat fiind, de obicei, sensibil redus (30-40%). Lucrările propuse sunt complexe: lucrări de drumuri, săpături pentru realizarea trotuarelor, amplasarea rigolelor și șanțurilor de scurgere,  ziduri de sprijin etc. “Nu există un cartier mai important decât altul. La noi există dorința de a armoniza din acest punct de vedere întregul oraș. A sosit momentul ca după introducerea tuturor rețelelor de utilități să modernizăm și drumurile afectate. Din păcate, procedurile și birorcrația depășesc de multe ori dorința de a ne mișca repede. Am convingerea că în acest an cei ce locuiesc pe aceste străzi vor avea confortul dorit și vor avea beneficii reale de pe urma acestor investiții. Dacă nu am fi avut confruntarea inutilă cu corecțiile impuse pe anumite proiecte, am fi avut și o lejeritate financiară mai mare. Dar suntem aici pentru a găsi soluții și nu pentru a ne văita. În Alba Iulia modernizarea orașului continuă.” A declarant primarul Mircea Hava. Lucrarile de proiectare pentru aceste tronsoane au fost executate de catre S.C. Birou Proiectare 3G Alba SRL.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*