Alba Iulia, orașul din România care a reușit. Turismul a explodat prin fonduri europene

cetate alba iuliaNumărul de turiști a crescut de mai bine de zece ori, de la 32.000, în anii 2007-2008, la peste 400.000 și cifra este în creștere. Rezultatele au fost posibile după implementarea a opt proiecte majore finanțate din fonduri europene de dezvoltare regională.

Este vorba despre orașul de mare importanță istorică Alba Iulia, care a încheiat deja șapte proiecte finanțate din fonduri Regio, încă unul fiind în perioada de implementare. Peste 60% din valoarea totală a celor șapte proiecte, cifrată la 279 milioane de lei, sunt fonduri europene nerambursabile, scrie revista „Regio” din luna ianuarie, se arată într-un articol publicat de money.ro.

Potrivit aceleași surse, Nicolaie Moldovan, City Manager în cadrul Primăria Alba Iulia a declarat că: „Implementarea acestor proiecte a transformat administraţia locală în cel mai mare investitor în perioada crizei economice din Alba Iulia. Lucrările executate şi prestările de servicii, respectiv necesarul de resurse umane pentru asigurarea sustenabilităţii post implementare aferente, au permis crearea a peste 1.500 de locuri de muncă temporare şi permanente”.

Citește restul AICI.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17499 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*