Alba Iulia, la ceas de noapte: Zeci de abateri rutiere, constatate de poliție, în numai 6 ore

În 6 ore, polițiștii rutieri din Alba Iulia au constatat 31 de abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, au depistat trei şoferi ce conduceau în stare de ebrietate şi au reţinut două permise de conducere. În perioada 6-7 octombrie 2017, între orele 20,00 – 02,00, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au desfășurat, pe raza municipiului  Alba Iulia şi a localităţilor rurale arondate, o acţiune ce a avut ca scop creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice precum şi combaterea ilegalităţilor comise de către participanţii la traficul rutier.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au constatat 31 de abateri de natură contravenţională, de la normele legale ce reglementează circulaţia pe drumurile publice, cele mai multe sancţiuni (12) fiind aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză. Au fost reţinute două permise de conducere din care unul pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul pentru neacordare de prioritate pietonilor şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, toate pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice. Totodată, poliţiştii au constatat două infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Exemple:  

Pe strada Gheorghe Pop de Băseşti din Alba Iulia a fost depistat un bărbat de 45 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  Fată de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Pe DJ 107C, pe raza comunei Vinţu de Jos, a fost depistat un tânăr de 29 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism,  fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Alte infracţiuni rutiere

 La ora data de 7 octombrie 2017, în jurul orei 00.15, pe strada Craivei din Alba Iulia, poliţiştii Serviciului  Rutier l-au depistat pe un bărbat de 48 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 7 octombrie a.c., în jurul orei 20.40, un tânăr în vârstă de 34 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mărăşeşti din Alba Iulia, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat în coliziune cu zidul unui imobil şi cu un stâlp de susţinere a reţelei de energie electrică. În urma accidentului nu au fost înregistrate victime omeneşti, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16648 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*